Actualitate

Undă verde la exproprieri pentru construirea soselei de legatura intre garile din Ploiesti

Proiectul privind realizarea unei noi legături de transport rutier între Gara de Sud și Gara de Vest din Ploiești a înregistrat, astăzi, un pas important, consilierii locali aprobând începerea procedurilor de expropriere.

Obiectivul de investiții vizează, pe lângă crearea unei noi şosele care să lege cele două gări ale municipiului, și reconfigurarea zonelor din faţa acestora.

Pentru construcția noii șosele, Primăria Ploiești trebuie să obțină mai multe terenuri aflate în prezent în proprietate privată. De aceea a fost nevoie ca acest subiect să facă astăzi obiectul dezbaterilor în cadrul Consiliului Local al Municipiului Ploiești. Fără aprobarea proiectului de hotărâre privind exproprierile municipalitatea nu putea depune cerea de finanțare de la Uniunea Europeană.

Din păcate însă acest proiect de hotărâre nu a fost făcut public, nici înainte şi nici după votarea lui în Consiliu.

Investiţia privind crearea noii legături rutiere se ridică la peste 140 de milioane de lei, din care numai 2% se vor asigura din bugetul local, restul reprezentând finanțare europeană.

Potrivit proiectului, legătura pe străzile Depoului – Rudului se va realiza pe câte două benzi, de câte 5,5 m fiecare, iar de la Gara de Vest până pe Rudului se va circula pe patru benzi.

La Gara de Sud va fi realizat un terminal, dar și 48 de locuri de parcare, în timp ce la Gara de Vest vor fi realizate 50 de locuri de parcare, chiar lângă gară, și alte 16 locuri de parcare pe strada Libertății, ceea ce va însemna reamenajarea completă a zonei așa cum este cunoscută acum.

Mai ales că proiectul prevede și dispariția din peisaj a tarabelor din faţa gării, dar şi a staţiei Coreco pentru autobuze și troleibuze. Aceasta din urmă va fi mutată chiar lângă fântâna arteziană, adică pe actualele benzi de circulație.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co