Actualitate

Ploiestiul si Sinaia participa la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice

Aproape 20 de acțiuni de amploare vor avea loc, începând de mâine, în mai multe localități din țară, pentru a marca, prima dată în România, Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Municipiul Ploiești și orașul Sinaia sunt așezările din Prahova care s-au alăturat acestei campanii. La nivel național, 19 orașe sunt implicate în proiect.

Campania a fost inițiată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja consumatorii să facă acest gest responsabil, având ca obiectiv secundar creșterea ratelor de reciclare în această zi dedicată, dar și ulterior.

Sinăienii pot duce aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile mâine, între orele 10.00-16.00, pe esplanada Școlii ”George Enescu” și în cartierul Izvor.

La Ploiești, tot mâine, punctele de colectare amenajate provizoriu pentru această campanie vor funcționa în intervalul 09.00 – 17.00, în faţa Halelor Centrale, în zona Lămâiţa (staţia de autobuz, Blocul 39) și pe Bd. Republicii (în fața magazinului Mega Image).

De asemenea, pentru deșeurile voluminoase, Serviciul Local de Colectare Prahova asigură, în perioada 13-20 octombrie, preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție.

Cei care participă la campanie vor fi înscriși la tombola care va avea loc după încheierea acțiunii de colectare.

La Ploiești, premiile puse la bătaie sunt două frigidere, 4 aspiratoare, trei cuptoare cu microunde, trei mixere,trei mașini de călcat și trei cafetiere. Tragerea la sorți va avea loc pe 22 octombrie, la ora 10.30, în incinta Galeriilor Comerciale.

Sinăienii care participă la acțiunea de colectare pot câștiga, la tombolă, un aspirator, un cuptor cu microunde, două cafetiere, două mașini de călcat și două mixere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 15.00, la punctul de colectare de pe esplanada Școlii ”George Enescu”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co