Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

112… pe scurt

Spirit civic
Hoţ prins cu ajutorul presei

În seara de 18 iunie, agenții Poliției Municipiului Câmpina au depistat un bărbat, în jur de 50 de ani, ce demonta plăci de marmură de pe monumentele funerare. Acesta le introducea în saci şi le scotea la poarta cimitirului din comuna Adunaţi, sat Ocina de Sus, pentru a le valorifica ulterior. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în prezent persoana în cauză fiind cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de profanare de morminte şi furt, riscând până la 15 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.
Polițiștii câmpineni au fost ajutați și de către jurnaliștii săptămânalului „Valea Prahovei”, care au aflat, prin diferite surse, faptul că un bărbat oferă spre vânzare marmură ce ar putea proveni din activități ilegale, cu atât mai mult cu cât, ulterior, s-a dovedit că acesta este şomer şi locuieşte într-o rulotă. Atenționați asupra acestor aspecte, agenții din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au dat dovadă de receptivitate, s-au mobilizat rapid și au organizat o pândă pentru prinderea în flagrant a individului.

Ultrajul se pedepseşte doar cu închisoarea

În Monitorul Oficial al României a fost publicată Legea nr. 93 din 21 mai 2010 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 198/2008 privind modificarea şi completarea Codului Penal. Prin această lege a fost eliminată pedeapsa amenzii, care era prevăzută alternativ cu pedeapsa închisorii, în cazul infracţiunii de ultraj săvârşită prin lovire sau orice alte acte de violenţă. Conform art. 136 alin. 6 din Codul de Procedură Penală – măsura arestării preventive nu poate fi dispusă în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede alternativ pedeapsa amenzii. Astfel, această modificare legislativă conferă organelor de cercetare ale poliţiei judiciare posibilitatea ca, atunci când consideră necesar, să poată întocmi propuneri motivate în vederea luării măsurii arestării preventive a învinuitului/inculpatului.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co