Eveniment

Ziua Mediului, sărbătoare pentru cei mici

Ziua Mediului a fost sărbătorită la Câmpina cu mare bucurie. Între 1 şi 3 iunie, copiii au avut parte de multe jocuri şi concursuri pe teme ecologice, care să pună în valoare importanţa protejării naturii.

Programul manifestărilor din Câmpina a debutat cu un concurs de desene pe asfalt. „Sunt îmbrăcată într-un costum eco astăzi. Am grijă de natură şi nu arunc nicio hârtie pe jos. Am desenat pentru acest concurs o planetă, jumătate veselă, jumătate tristă”, a spus unul dintre copii. „Este mult spus un concurs de desene pe asfalt, este numai o bucurie pentru cei mici. Desenează pe teme de mediu, iar la sfârşit vor primi câteva atenţii din partea primăriei”, a spus primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
Ziua de joi a însemnat pentru copii, creativitate. Elevi ai şcolilor câmpinene au expus cele mai frumoase ghivece ecologice. „Am luat un bidon, l-am îmbrăcat în hârtie creponată şi i-am făcut ochi şi gură; l-am animat. Acum am un ghiveci în care am pus şi flori”, a explicat o fetiţă. Şi expoziţia de fotografie realizată de elevi a fost expresivă pentru ceea ce şi-au dorit să transmită prin acest proiect. „Sperăm ca, peste câtva timp, să nu mai avem poze cu gunoaie şi toată lumea să se bucure de natură. Aşa cum am scris pe una dintre planşe, natura nu face nimic fără un motiv, iar noi o afectăm. Sperăm ca prin aceste simple poze, lumea să înţeleagă ceva şi să avem o ţară frumoasă, pentru că sunt atâtea locuri frumoase de care, în loc să ne bucurăm, noi ce facem?!”, a spus eleva Ana Maria Trăistaru.
Marşul pentru mediu
Trei zile eco, trei zile în care câmpinenii au luat parte la mai multe activităţi ce au sărbătorit Ziua Mediului, s-au încheiat cu un marş dedicat naturii. Copiii, în frunte cu oficialităţile, au pornit de la Casa Tineretului un marş, care
s-a încheiat în parcul “de la soldat” cu un program artistic. „Cei mari ar trebui să înveţe să fie eco, să nu arunce hârtii pe jos, să aibă mai multă grijă de mediu”, a atras atenţia unul dintre copii. Speranţa de a nu distruge natura rămâne în mâinile tinerei generaţii… Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co