Turism

Weekend călduros pe Valea Prahovei

Sute de turişti s-au aflat în weekend în staţiunile de pe Valea Prahovei, profitând din plin de vremea frumoasă. Cei dornici de distracţie sau de drumeţii montane au coborât din trenuri încă de la primele ore ale dimineţii.

În Sinaia, Buşteni sau Azuga, temperaturile au depăşit vineri şi sâmbătă, 30 de grade Celsius. La mare căutare a fost din nou minicarul, care transportă turiştii spre cele mai căutate destinaţii. “Mergem la pârtie, la Kalinderu, la Gura Diham, la Mănăstirea Caraiman, la Castelul Cantacuzino, muzeu…“, a spus Ilie Viorel, proprietarul titicarului.
Aşteptându-se la un număr mare de turişti, salvamontiştii s-au aflat din nou la datorie şi au avut câteva sfaturi de oferit.
Ei au avertizat turiştii să nu părăsească traseele marcate, deoarece încă mai este zăpadă pe firele de vale şi se formează crevase.

În cadru organizat
Printre cei care au profitat de vremea bună au fost şi membrii mai multor organizaţii de cercetaşi români din diferite oraşe ale ţării. După primele momente de socializare, copiii au pornit împreună pe munte, până la Cascada Urlătoarea. Din fericire, în weekendul care abia s-a încheiat, nu s-au înregistrat cazuri de turişti rătăciţi sau aflaţi în dificultate. Hotelierii şi cabanierii spun că au avut foarte multe locuri ocupate în ciuda faptului că ne aflăm într-o perioadă de extrasezon, în care numărul turiştilor scade simţitor. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co