Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Vizită pregătitoare Comenius

În perioada 17 – 21 ianuarie 2012, la Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, a fost organizată o vizită pregătitoare Comenius.

La aceasta au participat 13 profesori de învăţământ pre-primar şi primar, din şase ţări europene: Finlanda, Belgia, Irlanda, Spania, Ungaria şi Malta.
În cadrul reuniunii, s-au dezbătut activităţile ce vor fi propuse în aplicaţia pentru proiectul Comenius în parteneriat multilateral ce se va adresa profesorilor şi elevilor din ciclul pre-primar şi primar.
În timpul vizitei, accentul s-a pus pe consultările privind activităţile cele mai potrivite pentru grupul ţintă al acestui proiect şi anume copiii preşcolari şi cei din ciclul primar.
Totuşi, deşi vizita a fost scurtă, musafirii străini au fost invitaţi să viziteze Grupul Şcolar „Simion Stolnicu”, unde copiii din ciclul primar i-au întâmpinat cu cântece în limba engleză şi mici daruri.
Au fost, de asemenea, vizitate şi două dintre grădiniţele din oraş – grădiniţa Vatra Sat, unde copiii au recitat poezii şi au cântat cântecele de iarnă în limba română şi în limba engleză, şi grădiniţa Podu Lung, unde Adriana Bălănică a pregătit un moment cu dansuri şi cântece populare româneşti, cu care micuţii de la această grădiniţă i-au fermecat pe musafiri.
La finalul vizitei, formaţiile artistice ale Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic au oferit un spectacol cu cântece, dansuri moderne şi dansuri tradiţionale româneşti, care s-a încheiat cu „Periniţa”, la care musafirii au fost invitaţi să se alăture.
Printre mesajele lăsate de profesorii străini în cartea de onoare a clubului se găsesc multe mulţumiri adresate gazdelor pentru modul exemplar în care a fost organizată vizita, pentru ospitalitatea tuturor celor implicaţi – cadre didactice, copii, părinţi -, dar şi o apreciere referitoare la activitatea cadrelor didactice din club: „Îmi dau seama că profesorii de la club fac un lucru excelent pentru copii şi îi ajută mult în educaţia lor”, a scris Luc Snoeks, oaspete din Belgia.
Alina Bunghez-Oancea

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co