Invatamant

Pregătiri pentru greva generală

Profesorii din Prahova şi-au cerut drepturile în repetate rânduri, de-a lungul anilor, numai că nu au fost deloc ascultaţi şi acum îşi pun, din nou, problema declanşării grevei generale.

Salariile mici, transportul nedecontat, restanţele financiare, sunt doar câteva dintre frământările cotidiene ale dascălilor din sistemul de învăţământ prahovean.
„Există o lipsă de comunicare totală şi acesta este şi un motiv de grevă. Nu se stă de vorbă cu noi; domnul ministru când iese la televizor, prima dată începe ca un rechizitoriu la adresa cadrelor didactice… El parcă face parte din alt sistem”, a declarat liderul Sindicatului „Valea Prahovei”, Dan Ioan Bujor.
Vor lua atitudine
Greva este posibil să înceapă în luna februarie. Din 2008, majoritatea cadrelor didactice a depus în instanţă dosare pentru alocarea procentului de 33,4%, acordat în urma majorării salariale votată în Parlament. Aceşti bani se vor da, însă, cu ţârâita… câteva zeci de lei pe lună… Greva generală este o ultimă soluţie a profesorilor, deşi elevii vor avea de suferit.
„Orice zi de întrerupere a cursurilor afectează programa, parcurgerea programei şcolare, afectează elevii, indiferent în ce clase sunt – clase terminale, în curs de derulare a anului de şcolarizare…-, dar nu se mai poate. De ani de zile spunem că vom ajunge la un asemenea conflict şi nu se mai poate”, a spus liderul sindical Dan Ioan Bujor.
Cadrele didactice care fac naveta au o situaţie extrem de grea pentru că transportul scump le dă peste cap socotelile.
Este o problemă în plus la salariul mic. Ministerul de resort cere, însă, eficienţă şi o educaţie corespunzătoare pentru elevii care se pregătesc pentru viaţă. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co