Actualitate

Vizită culturală din Beauvais

Municipalitatea câmpineană a primit, astăzi, vizita unei delegaţii a oraşului francez Beauvais, condusă de viceprimarul acesti localităţi. În cadrul întâlnirii, ambele părţi au prezentat informaţii despre trecutul şi actualitatea celor două oraşe, accentul discuţiilor fiind pus pe partea culturală.
Directorul Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu, a subliniat legătura dintre cele două localităţi. Este vorba despre un inedit album de artă apărut la Beauvais, dedicat lui Diogene Maillart, profesorul de pictură al Iuliei Hasdeu, de la Paris.
„În luna aprilie, am primit primul mesaj de la Beauvais, de la colega doamnei viceprimar , care a fost preocupată de viaţa şi opera lui Diogene Maillart… În octombrie, anul acesta, la Beauvais s-a lansat un album foarte elegant, cu Iulia Hasdeu pe copertă, portret făcut de Diogene Maillart, portret care se află la noi în muzeu”, a explicat Jenica Tabacu.
Oaspeţii au fost invitaţi, deja, să participe la festivalul Hora Prahoveană, nefiind exclusă pe viitor o colaborare mai strânsă, dat fiind şi faptul că viceprimarul localităţii franceze are atribuţii pe linie culturală şi de înfrăţire administrativă.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co