Invatamant

Elevi din Spania şi Turcia s-au întâlnit la Comarnic

Tinerii participă la numeroase acţiuni, în cadrul unui proiect internaţional, şi vor lua contact şi cu obiectivele de interes turistic de pe Valea Prahovei.

În perioada 17 – 28 februarie, la Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic, se află două delegaţii de elevi şi profesori din localităţile La Laguna (Spania) şi Izmir (Turcia), pentru a desfăşura diverse activităţi în cadrul proiectului Comenius, în parteneriat multilateral cu tema European Job and Career.
Elevii din Izmir, care reprezintă Liceul Tehnic şi Profesional „Mithatpasha”, şi cei din La Laguna, care vin de la Liceul „Ies San Hermenegildo”, sunt însoţiţi de coordonatorii de proiect din cele două instituţii, respectiv Oya Hatice Gokun şi Ana Reyes Tilves, alături de aceştia, din delegaţii, făcând parte şi alte cadre didactice din instituţiile de învăţământ respective.
Doamna Angela Năsulea, directoarea Clubului Copiilor „Martha Bibescu” şi, totodată, coordonatoarea proiectului pentru partea română, a pregătit, împreună cu elevii noştri participanţi la acţiune, numeroase surprize plăcute pentru musafirii care au fost întâmpinaţi, în mod tradiţional, cu pâine şi cu sare.

Program special
În timpul acestei vizite se desfăşoară multiple activităţi comune ale delegaţiilor din cele trei ţări, legate de tema proiectului. Musafirii străini au în plan să viziteze şi Grupul Şcolar „Simion Stolnicu” din Comarnic, unde învaţă elevii români participanţi la acest proiect.  Aici vor fi antrenaţi în activităţi specifice profilului şcolii.
„Se vor organiza, de asemenea, vizite în locurile unde elevii români fac practică, pentru ca musafirii noştri să vadă cum se pregătesc pentru viitoarele lor meserii. Nu vor fi ocolite nici punctele de atracţie turistică ale zonei în care trăim, pentru ca musafirii noştri să ducă cu ei amintiri frumoase legate de vizita lor în România”, a declarat directoarea Clubului Copiilor „Martha Bibescu”, Angela Năsulea.
Persoanele care doresc să afle mai multe detalii despre acest proiect pot face acest lucru accesând site-ul http://eucareer.languages.ro.Alina OANCEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co