Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vis împlinit – Spitalul de Psihiatrie Voila are biserică

Duminică a avut loc sfinţirea bisericii Spitalului de Psihiatrie Voila, finalizându-se un proiect demarat în urmă cu cinci ani.

Lucrările au început în 2007, după ce Consiliul Local Câmpina a dat către administrare Spitalului Voila un teren cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, iar de ctitorirea lăcaşului s-a ocupat omul de afaceri Ioan Simion, preşedintele Confind.
“Sfinţirea bisericii de lângă Spitalul Voila a însemnat realizarea unei dorinţe a noastră, de a face din efortul nostru, SC Confind, o biserică în care bolnavii din acest spital să poată să se închine şi să se roage pentru sănătatea lor”, a declarat Constantin Ene.
Enoriaşii prezenţi în număr foarte mare la târnosirea bisericii care poartă hramurile Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sfânta Mare Muceniţă Filofteia au primit cu sufletul deschis acest lăcaş sfânt şi se bucură pentru bolnavii Spitalului de Psihiatrie Voila, care vor avea un loc în care vor găsi alinare sufletească.
“Este un eveniment deosebit în viaţă, nu de multe ori ai ocazia să participi la un asemenea eveniment; simţi o linişte sufletească, o bucurie sufletească… Este o binecuvântare de la Dumnezeu să asişti la aşa ceva”, a declarat una dintre femeile care au asistat la slujbă.
“Este un eveniment unic în viaţa unui om, este un eveniment înălţător.
Aici este de ani de zile un paraclis, care a fost începutul. Mântuitorul este cel mai bun medic din cele mai vechi timpuri şi pacienţii vor beneficia de ajutorul Domnului”, a spus un alt participant.
Ajutor divin
De la sfinţirea bisericii nu au lipsit nici oficialităţile municipiului. „În afara tratamentului pe care îl primesc pacienţii noştri din partea medicilor, au nevoie şi de un tratament spiritual. Întotdeauna omul, indiferent pe ce pat de spital se află, mai are nevoie şi de Dumnezeu”, a declarat consilierul local câmpinean Gena Preda.
Deşi au fost prezenţi peste o mie de credincioşi la târnosirea bisericii Spitalului Voila, oamenii legii nu au avut motive să intervină, nesemnalându-se niciun fel de incident. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co