Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Câmpineni cu afaceri ilegale

Oamenii legii au pus capăt afacerilor unui grup infracţional al căruit lider a reuşit să prejudicieze statul cu cel puţin 12.000 de euro. Unii dintre membri erau din Câmpina.

Bărbatul achiziţiona subprodus petrolier de la furnizori reali şi ulterior, prin firmele administrate de ceilalti membri, schimba calitatea mărfii, scriptic, din combustibil lichid uşor, în motorină, şi o vindea către alte firme. O altă modalitate de comitere a infracţiunilor consta în achiziţionarea motorinei de la societăţi aflate în insolvenţă care erau scutite de plata TVA–ului, de către firmele aparţinând membrilor grupului infracţional, după care aceasta era vândută către terţi de către lider, în preţ fiind inclus TVA-ul. “Modul de operare era achiziţia de subproduse petroliere. Mai exact, în perioada 2009-2011, liderul grupării, împreună cu alţi cinci membri, cumpăra în general uleiuri, care erau amestecate cu alte produse petroliere care le creşteau cifra octanică”, a declarat comisarul Emanuel Saghel, din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti.

Adunarea dovezilor
Oamenii legii l-au luat pe sus pe liderul grupării şi pe un asociat al acestuia, ambii din Bucureşti, şi alţi patru membri ai grupării, care erau din municipiul Câmpina. Liderul a încercat în ultima clipă să scape de unele dovezi incrimatorii.
“Una dintre persoanele cercetate în cauză a aruncat pe fereastră un laptop şi un telefon mobil care au fost recuperate de jandarmii care asigurau zona.
Pe laptop şi pe telefonul respectiv se vor face percheziţii informatice şi se va stabili dacă conţin date şi informaţii utile cauzei”, a declarat un poliţist care a lucrat la caz sub acoperire.
“Am verificat activitatea a cinci firme din totalul de 20 administrate de suspecţi. Verificările au fost îngreunate întrucât după câteva luni de folosire a societăţilor respective erau cesionate către cetăţeni străini, în general arabi, pentru a îngreuna ridicarea documentelor şi efectuarea controalelor fiscale”, a explicat comisarul Emanuel Saghel, din cadrul BCCO Ploieşti.
Poliţiştii au instituit poprire şi sechestru asiguratoriu pe conturi bancare şi imobile în valoare de cinci milioane de lei, în speranţa de a recupera măcar o parte din prejudiciu. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co