Actualitate

Violonista Anna Savkina, pe scena Filarmonicii ploieștene

Violonista rusă Anna Savkina este solista invitată în concertul care va avea loc în data de 11 octombrie la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești.

De la ora 19.00, orchestra simfonică la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Dumitru Goia, a pregătit publicului un program de excepție care include Simfonia a V-a, în re minor, op. 47 – Dmitri Șostakovici, Dans Rusesc din baletul „Lacul Lebedelor” pentru vioară și orchestră – Piotr Ilici Ceaikovski, „Serenada Melancolică” în si bemol minor, op. 26, pentru vioară și orchestră – Piotr Ilici Ceaikovski „Amintiri despre un loc drag…”, trei piese op. 42 pentru vioară și orchestră (aranjament Aleksandr Glazunov) – Piotr Ilici Ceaikovski și Vals de concert nr. 1, în Re major, op. 47 – Aleksandr Glazunov.

Anna Savkina s-a născut în Bratsk (Siberia) pe e 21 august 1994. A început studiul viorii la vârsta de 5 ani dovedind încă de la primele lecții abilități muzicale excepționale. La vârsta de 6 ani a participat la Masterclass-uri cu profesorul Vladimir Ivanov de la Conservatorul de Stat „Ceaikovski” din Moscova, iar la 7 ani a câștigat Premiul II la Concursul de vioară de la Nizhny Novgorod.

În timpul anilor de studii din Bratsk, Anna a câștigat mai multe Concursuri Internaționale, începând cu 2005 a studiat la Școala Specială de Muzică „Gnessin” cu profesorul Alexander Vinnitsky, iar din 2013 a studiat cu același profesor la Conservatorul Național „Ceaikovski” din Moscova.

Anna a colaborat cu orchestre importante, sub bagheta unor dirijori de renume, și a efectuat turnee în Europa și Asia.

Dumitru Goia s-a născut pe 5 aprilie 1942 la Sângera Veche, plasa Sângerei. A studiat la Conservatorul din Leningrad și la Academia de Muzică din Viena și a fost dirijor al Orchestrei Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău (1972-1979), apoi prim-dirijor al Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Chişinău (1979-1991) şi profesor de dirijat orchestră, citire partituri, orchestraţie.

Din anul 1993 se află la Bucureşti şi este conferenţiar la Universitatea Naţională de Muzică, dar şi dirijor al orchestrei simfonice a instituţiei. În capitala României este ca un tată pentru tinerii care îşi fac studiile muzicale acolo, având grijă ca aceştia să devină buni specialişti şi să contribuie la dezvoltarea artei naţionale.

Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/…/concert-simfonic-11-octom…/

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co