Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Viitorii poliţişti au de aşteptat

Promoţia de elevi 2012 a Şcolii de Agenţi „Vasile Lascăr” din Câmpina mai are de aşteptat. Tinerii şi-au dat examenele, dar avansarea lor nu se mai face în această vară.

Era de aşteptat acest lucru, ţinând cont că şi promoţia 2010 a aşteptat zece luni până să aibă un loc de muncă în Ministerul de Interne. „Promoţia 2012 ar fi trebuit să absolve în 1 iulie 2012, numai că nu se poate face acest lucru. În acest sens, Guvernul României a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care se spune că aceştia vor fi încadraţi pe funcţii începând cu data de 1 decembrie 2012”, a declarat purtătorul de cuvânt al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, cms.-şef Valeriu Simion.

Alternativă de… sezon
În aceste condiţii, 1386 de absolvenţi au acum o vacanţă destul de lungă, timp în care se pot relaxa, ori, în funcţie de nevoile personale, pot să îşi caute un loc de muncă într-un alt domeniu. „Unii dintre ei nu cred că vor sta acasă în această perioadă, ci cred că se vor angaja, pentru a putea să se întreţină. Pot să renunţe la cariera de poliţist, pot face şi acest lucru. Ordonanţa prevede acest lucru, fiind exoneraţi de la plata cheltuielilor de şcolarizare”, a explicat cms.-şef Valeriu Simion.
Motivul pentru care avansarea elevilor şi încadrarea pe posturi se va face abia în luna decembrie ar fi lipsa fondurilor pentru acordarea salariilor. Elevii erau pregătiţi pentru o asemenea situaţie. Dorinţa de a îmbrăca uniforma este prea mare ca să renunţe acum. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co