Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Breaza – Festival de teatru pentru tineri

Pentru al doilea an, la Breaza a avut loc festivalul de teatru pentru tineri „Ion Manolescu”.

Elevii din liceele de pe Valea Prahovei şi-au dorit să participe la evenimentul de la Centrul Cultural „Ion Manolescu” din Breaza, acolo unde pasiunea pentru teatru îi uneşte prin implicarea lor în mai multe ateliere. „Teatrul pe care îl jucăm voluntar sau involuntar, de data aceasta trebuie învăţat. Este o ştiinţă, este o artă, şi trebuie pregătit. Maestrul Mihai Vasile este cel care a pregătit aceşti tineri pentru viaţa de actor”, a spus directorul Centrului Cultural din Breaza, Alexandru Cazan. 16 elevi şi-au rezervat o zi pentru teatru, pentru culisele lui. La ateliere, s-au dezbătut două puncte: corpul în spaţiul scenic şi rostirea scenică. „Vom încerca din bruma noastră de experienţă pe scenă să vă împrumutăm şi vouă aceste ustensile. Măcar să fiţi un foarte bun public, pentru că România suferă de cel mai mare neajuns: noi nu avem un public profesionist”, le-a spus tinerilor regizorul Mihai Vasile.

Adevărata lecţie
Teatrul nu trebuie privit superficial, pentru că nu este superficial. Actorul dispare pe scenă… rămâne numai personajul, un personaj bine conturat. „Haideţi să promovăm calitatea în spectacol şi în teatru. În artă primează talentul. Talentul răzbate absolut, asta este totul! Când ai talent, dai la o parte multe şi faci exact ce trebuie”, a spus o doamnă a muzicii cu multă experienţă pe scenă, Marina Voica.
Unii tineri au participat şi la prima ediţie, alţii s-au bucurat pentru prima dată de o asemenea ocazie de a înţelege teatrul în complexitatea sa. „Am participat şi anul trecut. Îmi place teatrul, dar n-am avut ocazia să particip la un atelier unde să fiu învăţată cum să mă mişc şi să vorbesc pe scenă. M-a atras faptul că sunt aici să învăţ”, a povestit o elevă din Câmpina, Ruxandra Stoian. „De mică mi-a plăcut teatrul şi îmi plăcea să fac şi pentru familie mici interpretări. M-am gândit că pot să învăţ ceva mai mult, să fiu mai bună în domeniu şi să urmez o carieră”, a spus cu mult interes o altă elevă, Iulia Chiru. Seara festivalului s-a încheiat cu un spectacol al Teatrului Equinox din Ploieşti, „Sanatoriul de boli discrete”, scenariul şi regia aparţinându-i lui Mihai Vasile. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co