Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Rezultatele la Evaluarea Naţională

6.122 de elevi prahoveni au fost înscrişi la Evaluarea Naţională, dar, conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Prahova, 70 dintre aceştia nu s-au prezentat la susţinerea examenului.
Pentru cei care au făcut, însă, acest lucru, vineri după-amiază a fost momentul marilor emoţii, odată cu afişarea rezultatelor. 6.098 de elevi de clasa a VIII-a au absolvit acest examen, după cum a declarat inspectorul Horia Toma, din cadrul ISJ Prahova.
Aşa cum era de aşteptat, notele la matematică au fost mai mari decât cele obţinute la proba de limba română, dar au fost şi cazuri în care elevii au obţinut un raport invers. “Am luat 5,30 la matematică şi 7,20 la română şi cred că meritam chiar mai mult la această probă”, a spus unulo dintre elevi. Ca un detaliu despre dificultatea probelor, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Ploieşti, un singur elev a reuşit să obţină nota 10 la proba de limba română.
Acum, că au terminat cu examenele, iar stresul şi emoţiile s-au sfârşit, copiii se vor bucura cu adevărat de vacanţă, dar se vor gândi şi spre ce licee să se îndrepte în continuare. Rezultatul de la Evaluarea Naţională are o pondere de 50% din media de admitere. Repartizarea computerizată a elevilor în licee va avea loc pe 14 iulie.
Alexandra IACOBESCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co