Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Victima legii salarizării unice

PREFECTURAUn funcţionar al Primăriei Ploieşti a făcut atac cerebral după ce şi-a văzut salariul diminuat cu 30%. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, angajat al Serviciului de Resurse Umane şi Administrativ, a ajuns la spital în stare gravă după ce salariul i-a scăzut semnificativ.
Omul  avea mai multe rate de plătit la bancă, dar şi una la CAR şi, după ce prin lege i s-a tăiat 30% din salariul lunar, şi-a dat seama că nu mai poate face faţă cheltuielilor, care depăşeau cu mult veniturile. De supărare, funcţionarul a făcut un atac cerebral şi a ajuns, de urgenţă, să fie internat într-un spital din Bucureşti. Bărbatul lucrează de zeci de ani la Primărie, iar anul viitor ar fi vrut să se pensioneze. Taman acum, salariul de 800 de lei i-a scăzut la aproximativ 600 de lei. „Ne descurcăm greu ce să facem, dar încercăm să rezistăm, că săracul avea multe pe cap şi uite, acum, de supărare, ce a făcut. Noi îi dorim multă sănătate, ca să se poată întoarce la serviciu, că avea nevoie de bani”, a declarat Cornelia Merezeanu, o angajată a Primăriei.

Situaţie generală în instituţie
Cei mai mulţi dintre colegi nu au vrut să comenteze situaţia bărbatului, dar se gândesc cu groază că oricând li s-ar putea întâmpla şi lor la fel. Fiecare are credite la bănci şi utilităţi de plătit, iar banii sunt din ce în ce mai puţini. Rodica Ilant o să aibă tot 600 de lei salariul de acum înainte. Are de plătit credite bancare în valoare de 300 de lei lunar, întreţinerea i-a venit 300 de lei şi, când se gândeşte că mai trebuie să dea cel puţin 100 de lei pe medicamente, nu ştie cum va rezista. „Fiecare a mers şi a făcut împrumut, în ideea că suntem bugetari, ca avem un loc de muncă asigurat şi că luăm salariile la timp, nu ca în sistemul privat. Fiecare şi-a făcut calculele şi a constatat că-şi poate permite câte ceva. Eu, de exemplu, mi-am luat o maşina care, deşi nu e performantă, tot mai costă la bancă 600 de lei pe lună. În urma acestei scăderi, mi s-au tăiat 500 de lei. Acum mă aştept că banca îmi va lua maşina, poate, când nu o să mai am cu ce plăti“, spune şi Laura Stanciu, liderul Sindicatului Primăria Ploieşti. Organizaţia îl va ajuta pe funcţionarul bolnav. Colegii îi vor da o sumă de bani pentru a-şi putea plăti ratele la bănci din această lună.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co