Imobiliare Valea Prahovei
Social

Viaţa la bloc fără apă caldă

Primăvara abia şi-a intrat în drepturi şi suntem obligaţi în continuare să ne încălzim locuinţele cu ajutorul agentului termic. Ce faci însă, când din cauza vecinilor restanţieri sau a administratorilor hoţi ai apa caldă oprită?

Cei care ajung în această situație nu au altceva de făcut decât să încălzească oale cu apă pe aragaz şi să se roage să vină mai repede căldura. 200 de familii din Ploieşti stau, de trei săptămâni, fără apă caldă din cauza fostului preşedinte de asociaţie. Acesta nu a mai plătit facturile la furnizorul de energie termică timp de nouă luni, încă din 2009.
“Cei care au preluat conducerea au apelat la noi locatarii, să  mai plătin încă o dată, fixându-ne o sumă de 50 de lei la început, pet imp de vară, și de 35 de lei pet imp de iarnă, de fiecare apartament. Odată ne spune că o să se ajungă la suma de 800 de lei de apartament, odată că o să se ajungă la 400 de lei…”, a spus o locatară.
“Am plătit, eu acum nu mai dau banii ăia înapoi, că am plătit”, a spus un altul.
Cum banii se strâng cu greu, noua conducere a asociaţiei a decis ca operatorul să oprească apa caldă pentru nouă din cele 19 scări cu datorii, pentru a nu se acumula şi alte sume pe lista neagră.
Aşa se face că acum pensionari, persoane bolnave, familii cu copii mici, toţi sunt nevoiţi să se descurce cu apa rece.
“Ni s-a spus că mai trebuie să plătim încă o dată. Dar cu ce, că suntem pensionari şi nu mai avem de unde. Eram cu toate datoriile la zi, şi cu fond de rulment, cu de toate… Acum ce să fac? M-am săturat să tot mă spăl în lighean”, a  spus unul dintre locatari.

Sume mari
Datoria către Dalkia a ajuns la peste 200.000 de lei.
Şi celelalte scări ar fi urmat să rămână fără apă caldă, dar
s-au găsit, pe ultima sută de metri, banii necesari pentru plata tranşelor stabilite. Salvarea vine astfel şi pentru scările care au deja furnizarea apei sistată. Datoriile asociaţiei către toţi furnizorii de servicii se ridică la peste 400.000 de lei. Preşedintele de asociaţie are dosar penal care nu a ajuns încă în instanţă. Este foarte posibil ca bărbatul să nu fie tras niciodată la răspundere pentru delapidarea făcută.
Are peste 80 de ani şi probleme grave de sănătate.
Aşa că singura soluţie este ca locatarii să plătească încă o dată facturile şi penalizările aferente acestora. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co