Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Veşti bune pentru pasionaţii de schi

Ofertele vin una după alta în staţiunile de pe Valea Prahovei. Turiştii pot beneficia de reduceri impresionante la transportul pe cablu.

Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
Staţiunile de pe Valea Prahovei au zăpadă din belşug, iar pârtiile sunt în stare excelentă. Cei care vor alege să vină la schi în această perioadă, pot beneficia nu doar de oferte de cazare, dar şi de reduceri de preţuri la transportul pe cablu.
La Sinaia, un schi-pass de o zi pentru telegondolă şi pentru telescaunul din Valea Soarelui este 120 de lei, iar pentru telecabine şi telescaunul din Valea Dorului o cartelă costă 150 de lei. Iubitorii schiului au la dispoziţie mai multe variante de ski-pass cu reduceri însemnate.
“Din weekend, avem o nouă ofertă la schi, este vorba de un schi-pass pe cinci zile. Cei care îl achiziţionează plătesc, practic, 95 de lei pe zi, ceea ce este unul dintre cele mai mici tarife din ţară la schi, mai ales că Sinaia are cel mai mare domeniu schiabil din ţară.
Toate pârtiile sunt pregătite pentru schi. Am redus, pentru că datorită numărului mare de schiori care au venit în ultimul timp, am redus şi tariful pe instalaţiile de transport pe cablu, cu 10%”, a declarat primarul staţiunii Sinaia Vlad Oprea.
Sinaia dispune de 16 pârtii de dificultate uşoară, medie sau cu grad ridicat, cea mai lungă dintre ele având 2.000 de metri. Toate sunt deservite de instalaţii moderne, cele mai noi fiind telegondola şi telescaunul din Valea Soarelui.
Acesta din urmă a fost dat în folosinţă în urmă cu un an şi are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră. Telegondola a fost dată în funcţiune în 2007, are un traseu de 1.310 metri, urcând la o diferenţă de nivel de 442 de metri.
Dispune de 38 de cabine cu câte opt locuri şi are o capacitate de transport de 1.700 de persoane pe oră.

Bucuria schiorilor
La Azuga, în weekend, o zi de schi costă 140 de lei, iar in cursul săptămânii se practică o reducere de 10 lei.
La Predeal, pentru o zi pe pârtie, turiştii trebuie să scoată din buzunar 150 de lei, iar la Buşteni, pe pârtia Kalinderu, preţul unui ski-pass de o zi a scăzut de la 250 de lei, la 125 de lei.
Administratorii pârtiei au hotărât micşorarea tarifului pentru a atrage cât mai mulţi turişti pe cele două pârtii. “Noutatea cu care venim la domeniul schiabil Kalinderu, în afara celor pe care deja le-am prezentat, adică faptul că începând de anul ăsta avem nocturnă pe Kalinderu şi faptul că am dat drumul la a doua pârtie, Kalinderu II, este aceea că deschiderea amintită ne-a permis ca de săptămâna trecută să reducem la jumătate tarifele tichetelor pentru schiori, având în vedere că am descongestionat Kalinderu I. E foarte bine atât pentru schiori, cât şi pentru turişti. Aşteptăm ca în perioada următoare numărul turiştilor să se dubleze”, a declarat administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu.
Domeniul schiabil din Buşteni cuprinde două pârtii, Kalinderu 1 şi Kalinderu 2 – dotate cu instalaţie artificială şi nocturnă -, dar şi parcul de distracţii Fun-Park Kalinderu.
Acesta se întinde pe 15.000 de metri pătraţi, dispune de o pârtie pentru începători, deservită de baby-lift, ski-carusel şi o sanie-tobogan. Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co