Turism

Rotary Valea Prahovei, la început de an

Ca la fiecare început de an, clubul Rotary Valea Prahovei a pus la punct proiectele pentru anul care urmează. Concursul de pictură şi fotografie sau restaurarea Monumentului Eroilor de pe Caraiman sunt doar câteva dintre ele. 

Anul acesta, rotarienii vor încerca să obţină o parte din banii necesari lucrărilor de reparaţie, prin vânzarea de cărţi poştale ilustrate cu monumentele naturii din Bucegi. „Avem deja în lucru, la tipografie, un proiect interesant de promovare a obiectivelor turistice de pe  platoul Bucegilor, şi mă refer aici, într-o primă etapă, la Crucea de pe Caraiman, la Sfinx, Babele şi Cabana Omu. Ideea este că aceste ilustrate vor fi însoţite şi de o ştampilă specială care v-a atesta faptul că ai fost în locul respectiv. Ştampila asta se va putea pune pentru Cruce, la Cruce, pentru Sfinx la Sfinx, pentru Cabana Omu, doar la Cabana Omu. Deci este şi un mod de promovare, este şi un mod de stimulare a activităţii turistice pedestre”, a declarat preşedintele Rotary Valea Prahovei, arhitectul Dan Manea.

În fază avansată
În această primăvară, la Sinaia, va fi reparată fântâna de pe drumul care duce la Mănăstirea Sinaia. Construită la începutul secolului XX, aceasta a fost dezmembrată în 2006, pentru a fi reparată, rămânând, în prezent, din ea, doar o grămadă de pietre. „Când spun că o să începem să o reparăm înseamnă că avem deja un proiect care cred că este deja şi aprobat la nivelul Primăriei Sinaia – oricum, discuţiile au fost făcute-, avem deja un sponsor, care ne-a oferit nişte bani pentru acest obiectiv, şi avem şi discuţii cu un constructor. Lucrurile sunt extrem de clare”, a explicat arhitectul Dan Manea.
Prima acţiune publică din acest an a rotarienilor va avea loc la începutul lunii martie, odată cu premierea câştigătorilor concursului de pictură şi fotografie. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co