Actualitate

Va poposi curăţenia în faţa gării din Sinaia

schimbari-in-fata-garii-din-sinaiaParcarea gării din Sinaia, care a fost miezul unei dispute între administraţia locală şi reprezentanţii Căilor Ferate, va fi administrară de o societate privată.

În sfârşit, parcarea din faţa gării Perlei Carpaţilor va avea un administrator. Conducerea Primăriei Sinaia a hotărât, în urma unei şedinţe de Consiliu Local, să realizeze o selecţie de oferte. Abia apoi se va stabili cine va avea grijă de întreţinerea şi taxarea locurilor de parcare. Spaţiul din faţa staţiei CFR nu face cinste deloc acestei staţiuni. Este un haos total în locul prin care trec, anual, mii de turişti. Zeci de traverse vechi au fost depozitate la voia întâmplării, iar gunoiul este la tot pasul. Deşi reprezentanţii gării au susţinut de nenumărate ori că spaţiul le aparţine, conducerea staţiunii spune că a câştigat toate procesele şi a demonstrat în  instanţă că parcarea aparţine domeniului public şi nicidecum CFR-ului. „În momentul de faţă, parcarea este într-o stare jalnică. Cei de la CFR, în loc să se ocupe de reparaţii, au aruncat pe acel spaţiu traversele neutilizate de la amenajarea căii ferate. Vom intra într-un parteneriat cu o firmă privată, tocmai pentru a amenaja, curăţa şi întreţine parcarea. În momentul de faţă, avem şase procese câştigate cu cei de la CFR. Am aplicat amenzi pe care le-au contestat şi ni s-a comunicat că avem câştig de cauză şi sunt obligaţi să le plătească. Gara este un focar de infecţie. Chiar dacă şefa gării este din Sinaia şi a făcut eforturi să realizeze curăţenie, încă mai sunt foarte multe lucruri de făcut acolo”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Punct de referinţă
Gara Regală este cel mai reprezentativ monument istoric al staţiunii. Aici, ajunge anual faimosul tren de lux Orient Express, ce face o cursă între continentele Europa şi Asia. Călătorii poposesc în staţiune special pentru a admira frumuseţile naturale ale zonei, dar şi cel mai important obiectiv turistic, Castelul Peleş. Conducerea oraşului îşi doreşte ca staţia CFR să arate impecabil, atât pentru turiştii străini, cât şi pentru cei români. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co