Turism

Urşi înfometaţi la corturi

ursi-pe-valea-cerbuluiUrşii au început să vină tot mai des pe Valea Cerbului după mâncare. Au mers chiar şi la corturi şi i-au băgat în sperieţi pe turiştii campaţi în zonă. Sunt înfometaţi şi mirosul îi atrage ca un magnet. Cei care nu au ţinut cont de reguli şi au lăsat resturile lângă rulote şi corturi, s-au trezit cu fiarele peste ei. Numai norocul a făcut să nu se petreacă nici o tragedie. În fiecare seară, animalele oferă un adevărat spectacol. Nu le mai sperie nimic şi se lasă admirate şi fotografiate. Cu toate astea, sunt persoane care se apropie prea mult de ele, fără a conştientiza riscul la care se expun.
„Stau aici de 2 luni de zile şi nu m-a deranjat niciodată ursul. Vine în fiecare seară la mâncare. Pe la 2 noaptea, îşi face apariţia o ursoaică cu puii, însă de ea îmi este teamă şi nu mă duc foarte aproape. Dacă îi lăsăm în pace, ei sunt liniştiţi şi nu atacă.”
„Ursul este paşnic, însă noaptea mai vine peste noi, la corturi. Cei care au lăsat mâncare s-au trezit cu animalul peste ei. Lasă legume pe sub rulotă şi este normal să vină, pentru că îi este foame. Dacă lumea ar fi atentă, el nu ar reprezenta un pericol.”
„Joi seară, a venit ursul şi a înfipt colţii în spatele maşinii. A pornit alarma, s-a speriat şi a fugit, pentru că, altfel, cine ştie ce făcea. Nu o să mai dorm în cort, pentru că îmi este frică. Voi sta în maşină, pentru că este mai sigur. Riscul este mare dacă mai dormim la cort.”
Turiştii care campează pe Valea Cerbului sunt sfătuiţi de salvamontişti să nu se apropie de animale şi să nu lase mâncare lângă locul de campare. Fiarele sunt obişnuite să coboare din pădure şi să caute în tomberoane resturi. Şi în oraş au început să iasă, chiar în plină zi. În Sinaia, problema cerşetorilor cu blană a fost rezolvată prin montarea mai multor cuşti şi capturarea lor. Rămâne de văzut dacă la Buşteni se va lua aceeaşi măsură.
Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co