Turism

Vara la cort, pe Valea Cerbului

corturi-pe-valea-cerbuluiAflată într-o superbă zonă de munte, între Buşteni şi Gura Diham, Valea Cerbului este cel mai mare punct de campare din munţii Bucegi. Începând cu luna mai şi până spre sfârşitul lui septembrie, Valea Cerbului arată ca un orăşel de corturi, rulote şi maşini. Vară de vară, zeci de familii se despart de gălăgia oraşelor, se scot de la întreţinere şi petrec câte două-trei luni la cort sau în rulote. Şi anul acesta, oamenii din rulote au sfidat criza financiară şi s-au mutat mai aproape de natură. Şi-au creat tot confortul şi nu le lipseşte nimic. Sunt şi persoane cărora timpul nu le-a permis să stea mai multe luni în zonă. Şi-au luat concediu 2-3 săptămâni şi au venit la munte. Chiar dacă ploile torenţiale de la munte le mai dau bătăi de cap turiştilor, aceştia spun că răcoarea muntelui este mai mult decât bine-venită.
Steluţa Niţă: „Este foarte frumos. Mai poluă, mai iese soarele, dar ne simţim minunat. Am venit de o săptămână, însă ne-am propus să mai stăm două. Ne-am strâns lemne, preparăm mâncare la jar, iar la butelie ne facem cafeaua şi ceaiul. Ne bucurăm că avem câţiva vecini inimoşi şi ne înţelegem bine cu ei. Atmosfera este plăcută, avem parte de linişte. Am venit pentru aer şi pentru privelişte şi nu regretăm că am ales acest loc.”
Adrian Niţă: „Ne place aici, pe Valea Cerbului. Păcat că este vremea cam schimbătoare. Ne-am propus să ne plimbăm în Buşteni, să mergem la cabane, să ne odihnim în cort. Aerul este curat şi soarele numai bun pentru plajă.”
„Colonelul” (Mihai Coman): „De ani de zile, venim aici pentru aerul curat de conifer. Crucea este sus, peisajul fantastic. Am plecat de la bloc şi am venit să stau aici toată vara. M-am scos de la întreţinere, pentru că vreau să fac ceva economii. E mai bine ca acasă, aici. Am tot ce îmi trebuie şi mă simt excelent. Nicăieri nu este mai bine ca pe Valea Cerbului.”
Pentru ei, a devenit o modalitate de a face economie câteva luni pe an. Nu mai plătesc întreţinerea la bloc, îşi întrerup abonamentele la cablul TV şi telefon. Valea Cerbului, din Buşteni, este un loc preferat de amatorii de vacanţe petrecute la cort. Faptul că îşi petrec aproape un sfert din an în mijlocul naturii nu înseamnă pentru ei că fac rabat de la confort. Înarmaţi cu felinare, cratiţe, saltele şi nelipsita tablă de şah, se simt excelent la iarbă verde.
Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co