Turism

“Urlătoarea”, la mare căutare

Speriaţi de canicula din marile oraşe, mii de turişti au luat cu asalt, în weekend, staţiunile de pe Valea Prahovei.

Cei mai comozi dintre aceştia au preferat plimbările uşoare, prin pădure, pe potecile de la baza munţilor Bucegi. Un loc de atracţie important a fost Cascada Urlătoarea, din apropierea staţiunii Buşteni, acolo unde oamenii au găsit temperaturi acceptabile.
“În primul rând, la Bucureşti este foarte cald şi ne răcorim, apoi peisajul este superb. A meritat, bem şi apa asta curată şi rece…”, a declarat un turism venit din Capitală.
“Mă bucur să fiu aici, la cascadă… Este a treia zi în care sunt la munte şi îmi place pentru că e rece. Eu sunt de la mare şi aici este foarte bine. Îi aştept şi pe prietenii mei să vină”, a declarat alt turist.

Baie ca… gheaţa
Cei mai curajoşi dintre aceştia nu au stat prea mult pe gânduri şi s-au răcorit chiar sub jetul de apă al cascadei.
“E o metodă de purificare, trupească şi sufletească, şi este şi o relaxare acum, pe canicula asta. Este un loc extraordinar”, a spus un turism care a avut curajul de a intra în apa rece. Traseul până la Cascada Urlătoarea, cea mai cunoscută din zona Văii Prahovei, este unul uţor accesibil oricărui tip de turist, indiferent de vârstă.
Pentru a ajunge la ea, există două variante de traseu, din staţiunea Buşteni sau din cartierul Poiana Ţapului, iar drumul nu durează mai mult de o oră.
Cascada se află la altitudinea de 1.100 de metri, iar în afara principalei căderi de apă, ce măsoară aproximativ 15 metri, există şi alte căderi de apă ceva mai mici desfăşurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare şi Urlătoarea Mică. În fiecare weekend de vară, aici ajung peste 1.000 de turisti. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co