Castelul Peleş, pe Google Street View
Castelul Peleş se află, alături de Castelul Bran sau Mănăstirea Voroneţ printre obiectivele turistice ale României prezente pe Google Maps.
Anuntul a fost facut săptămâna trecută, de reprezentantii Google, la Bucureşti, în cadrul unei ceremonii în care a fost prezentată şi o bicicletă special concepută şi prevăzută cu aparate foto, care permite înregistrări din zonele în care automobilele Street View nu au avut acces. Astfel, turiştii din toată lumea vor putea face un tur virtual mult mai uşor în curtea Castelului Peleş, pe terasele acestuia sau în curţile interioare, în unghiuri care până acum nu puteau fi văzute în aplicaţiile Google.
Localnicii şi turiştii sunt încântaţi de idee şi cred că în acest mod obiectivele turistice importante din România vor avea parte de o promovare serioasă. “Este o idee foarte bună şi cred că va atrage mulţi turişti, pentru că această aplicaţie ne permite să vedem şi ungherele mai ascunse din Castelul Peleş.
Eu, ca localnic, am trecut de multe ori pe acolo, însă le-am spus şi prietenilor mei din străinătate că pot să vadă în timp real niste imagini fabuloase din curtea acestui obiectiv turistic”, a declarat un sinăian.
“Este o iniţiativă bună. Eu am mai văzut alte obiective turistice prin internet şi mai ales pentru cei care nu au posibilitatea să ajungă să vadă alte obiective culturale, istorice…, este un lucru bun”, a fost de părere un altul.
În lung şi în lat
Colectarea de imagini cu “Google Trike”, aşa cum se numeşte bicicleta specială care va poposi în curând şi în curtea Castelului Peleş, este o premieră în România. Până în acest moment, Street View a acoperit în ţara noastră peste 6.000 de kilometri, urmând ca acestora să li se mai adauge încă 40.000 din oraşe ca Alba Iulia, Craiova, Galaţi sau Sfântu Gheorghe.
Românii pot urmări zonele în care se deplasează automobilele Street View pe pagina “google.ro/streetview”. Imaginile adunate de Google Trike vor fi prelucrate şi îmbinate cu grijă, proces care poate dura câteva luni de zile. Adi BURCEA