Social

Un nou val de concedieri colective

Aglomeraţie mare la sediul Agenţiei Pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova.  Zeci de persoane iau zilnic cu asalt ghișeele instituției, încă de dimineață.

În ultima perioadă, la sediul AJOFM Prahova coada formată de cei care vin să-și vizeze carnetul de șomer se întinde în jos, pe scări, iar alţi oameni formează rânduri la înregistrarea dosarelor de șomaj. În această instituție nu există aer condiționat și din acest motiv oamenii sunt nevoiți să îndure și căldura. Zilnic, aproximativ 900 de persoane trec pragul agenţiei pentru a-şi rezolva diverse probleme şi veştile nu sunt deloc bune. În curând alţi someri vor îngroşa rândurile celor deja existenţi, pentru că 11 firme au anunţat, deja, concedieri masive. “Din nefericire, aproximativ 1.500 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, urmare a disponibilizărilor colective. Principalele domenii de activitate afectate sunt prelucrarea produselor petroliere, construcţii, fabricare maşini-utilaje, tricotaje şi alte câteva”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Sorina Florescu.

Valul celor proaspăt școliți
Acestor 1.500 de șomeri li se vor alătura sute de absolvenţi care au terminat diferite forme de învăţământ şi care nici nu au dat la facultate, dar nici nu şi-au găsit, încă, un loc de muncă. “Absolvenţii promoţiei 2010 trebuie să ştie că în perioada celor 60 de zile de la absolvire trebuie să vină la AJOFM pentru a se înregistra ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Dacă nu fac această înregistrare, nu pot solicita indemnizaţie de şomaj după ce nu şi-au găsit un loc de muncă”, a mai declarat Sorina Florescu.
Potrivit legii, absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj în vigoare la data încadrării, adică 500 de lei.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co