Sport

Un nou sport olimpic?

Luptătorii de karate-tradițional vor ca stilul shotokan-fudokan să devină sport olimpic.

În acest fel, toți sportivii ar fi respectați, iar performanțele lor răsplătite pe măsură.
Deocamdată, reușitele clubului sportiv Shiro Washi se fac pe “burta goală”, iar asociația se află în acest moment în căutarea unui sponsor. Pentru deplasarea unui lot de zece sportivi la campionatul european, “Vulturul Alb” ar avea nevoie de 5.000 de euro.
“Pentru părinți, în special, este un stil foarte costisitor. Sperăm să ajungă sport olimpic. Atunci sper să fim și noi răsplătiți, după munca și eforturile noastre. Din câte am auzit, se lucrează la acest proiect. Sper să se întâmple asta cât mai repede”, a declarat antrenorul clubului sportiv Shiro Washi, Sorin Niță.
“Pe mine m-a atras sportul ăsta pentru că nu a fost cu brutalitate, ca la altele… Te învață să fii liniștit, te învață autoapărare, că despre asta e vorba, să știi cum să te ferești de anumite situații, nu să te bagi în ele, să le cauți. Ca orice sport, necesită multă muncă și dăruire. Am obținut titlul European de mai multe ori și titlul de campion mondial de trei ori și mă bucur că m-am reîntors. Am avut o perioadă de doi ani în care m-am lăsat, din diferite motive. Sper și eu că va fi sport olimpic, pentru că și aspectul financiar contează, de la o vârstă mai mare,” a spus campionul mondial și european Shotokan-Fudokan Alexandru Filimon.
La clubul din sala “Victoria”, victoriile sunt asigurate și de micuții karatiști. De la vârste fragede, ei reușesc să obțină diplome, medalii și să se califice la turneele finale.
Toate acestea, însă, nu ar fi posibile fără sprijinul părinților, care preferă
să-și educe copiii prin sport și să nu-i lase în voia sorții.

România ocupă locul trei în lume la karate tradițional,
după Italia și Polonia. Această poziție obligă factorii de
decizie să găsească soluții cât mai rapide pentru ca acest stil de luptă să continue ca un stil de viață. Adi FAGARASANU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co