Turism

Turismul, o alternativă la traiul zilnic în oraş

Cartierul rulotelor de pe Valea Cerbului din Buşteni se măreşte pe zi ce trece. Oamenii nu mai au bani să-şi plătească facturile, întreţinerea, şi apelează la soluţii de criză. A fi turist pentru câteva luni este una dintre ele.

Sute de persoane din toate colţurile ţării s-au mutat la Poalele Bucegilor. Oamenii se văd nevoiţi să stea în aer liber pe timpul verii, deoarece veniturile sunt tot mai mici, dar datoriile din ce în ce mai mari. Mulţi au luat exemplul celor care vin de ani buni aici şi au hotărât să li se alăture. Este un nou stil de viaţă pentru ei, dar s-au adaptat repede şi nu regretă alegerea făcută. „Ne-am scos de la întreţinere şi am venit pe Valea Cerbului. Am decis cu soţia să locuim aici până la începutul toamnei, deoarece costurile sunt mai mici. Practic, noi considerăm că avem o locuinţă de vacanţă în Buşteni, ce-i drept temporară. Cheltuim banii doar pe mâncare. Nu plătim apa, deoarece luăm din râu, şi nici lumină sau utilităţi. Este foarte convenabil, dacă îți place să stai în natură”, a spus Marian Muşătescu.

Raiul pensionarilor
Majoritatea celor care au ales să stea o vară întreagă la baza muntelui, sunt pensionari. Povestesc că au strictul necesar aici şi nu duc dorul familiei, deoarece primesc des vizite de la copii şi nepoţi. Au învăţat să îmbine utilul cu plăcutul. Se gospodăresc în funcţie de posibilităţi, iar când vremea este bună pornesc în drumeţii pe munte. „Deşi suntem trecuţi de prima tinereţe, ştim să ne simţim bine şi să ne adaptăm condiţiilor pe care ni le oferă chiar natura. Am văzut că au venit foarte mulţi oameni cu rulota în Buşteni şi ne-am gândit că ar fi bine să facem şi noi acelaşi lucru. Avem şi două nepoţele cu noi, care acasă răcesc des, iar aici nu au nimic. Le prieşte aerul de munte şi nu mai trebuie să le cumpărăm tot felul de medicamente. Ne-am împrietenit, deja, cu vecinii, pentru că sunt oameni deschişi şi sar în ajutor când ai nevoie de ceva. Ne gospodărim cum putem şi astfel facem ceva economii. Viaţa la oraş este grea, mai ales în perioada asta, când toate se scumpesc, iar pensiile şi salariile scad”, a povestit Valeriu Comşa.
Numărul rulotelor şi al corturilor a crescut faţă de anul trecut, semn că tot mai multă lume preferă să pună lacătul pe uşa de acasă şi să se mute în natură.
În momentul de faţă, cu greu se mai poate găsi un loc bun de campare pe Valea Cerbului, şi asta pentru că toate au fost ocupate din timp de turişti.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co