Sanatate

Turism balnear în 2010

Sunteți pensionar și nu ați reușit să prindeți un loc oferit de casa de pensii la preț mai mic în stațiunile balneoclimaterice din țară? Nu este totul pierdut. Asociația Națională a Agențiilor de Turism a lansat două programe menite să ajute persoanele care vor să ajungă în această vară într-o stațiune la tratament.

Deocamdată, atât “Decada balneară“ cât și programul “Hai la băi” oferă locuri până la sfârșitul lunii august, dar mai tărziu, vor apărea și cele pentru luna septembrie. “ANAT, împreună cu hotelierii, a venit cu o ofertă specială.
Programul “Hai la băi” este în premieră anul acesta pentru lunile iulie și august. Pentru un sejur de șase nopți la un hotel de trei stele, cu pensiune completă și cu tratament, se achită 690 de lei de persoană, iar la un hotel de două stele, 575 de lei de persoană.
O noutate a anului este și programul “Decada balneară”, care anii trecuți a fost până undeva la sfârșitul lunii mai, iar anul acesta s-a prelungit pe iulie și august. Acesta este pe nouă nopți de cazare, pensiune completă și tratament, iar prețul este de 750 de lei pentru un hotel de trei stele și 650 de lei pentru un hotel de două stele”, a declarat Florin Paraschiv, reprezentantul unei agenții de turism.
România este o țară frumoasă, așa că oriunde veți merge peisajul va fi minunat.
“Cele mai solicitate stațiuni sunt cele de pe Valea Oltului, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata, dar participă la program și Vatra Dornei, Băile Tușnad și cam toate stațiunile importante din țară, în special cele care oferă tratament balneoclimateric”, a mai spus Florin Paraschiv.
Problema este că cei mai mulți dintre prahoveni spun că nu au banii necesari achitării unui bilet de tratament, indiferent cât de ieftin ar fi.
Și dacă totuși, găsesc bani pentru a pleca în stațiune, cei mai mulți preferă să stea la gazdă, unde să plătească mai puțin decât la hotel și să se bucure mai ales de apa cu proprietăți miraculoase, în loc să facă procedurile medicale recomandate afecțiunilor de care suferă și care costă. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co