Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Mii de turişti în vizită la Castelul Peleş din Sinaia

Castelul Peleş din stațiunea Sinaia rămâne cel mai căutat obiectiv turistic de pe Valea Prahovei.

Peste 80.000 de vizitatori i-au trecut pragul numai în primul trimestru al anului, iar oamenii continuă să vină în număr mare, mai ales la sfârşit de săptămână.
Muzeul atrage ca un magnet turiştii, asta şi datorită faptului că este bine promovat peste hotare, în cadrul agenţiilor de profil. „Încă o dată se confirmă faptul că Peleşul poate fi un brand de ţară.
Străinii care vin aici sunt uimiţi de ceea ce găsesc şi bineînţeles, mai departe promovează o imagine mai bună a României”, a precizat şeful Relaţii cu Publicul Castelul Peleş, Dana Voitescu.
Dacă adulţii plătesc pentru vizitarea parterului 20 de lei, iar pentru turul extins 50 de lei, elevii au gratuitate în vacanţa de vară.
Decizia a fost luată de Ministerul Culturii, iar vestea s-a răspândit repede printre copii.
Dornici să admire impresionantele încăperi şi colecţiile, ajung aici în grupuri organizate şi au parte de o adevărată lecţie de istorie.
„A crescut numărul copiilor care vin în cadru organizat aici, deoarece ei beneficiază de gratuitate. Ne bucurăm să constatăm că profesorii organizează în perioada vacanţei excursii pentru elevi şi tabere, iar din activitatea lor nu lipseşte vizitarea Castelului Peleş”, a mai adăugat Dana Voitescu.
O adevărată atracţie pentru turişti sunt şi cele şapte terase decorate cu statui, fântâni sculptate în piatră, vase ornamentale şi marmură Carara.
Ca şi la exterior, şi în interior, se întâlnesc elemente ale neorenaşterii germane, iar în săli există mai multe stiluri şi decoraţiuni, care captivează atenţia publicului prin frumuseţea lor. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co