Turism

Muntele atrage ca un magnet mii de români

Aveţi de gând să plecaţi în vacanţă şi încă nu v-aţi hotărât ce destinaţie să alegeţi? Ei bine, aflaţi că la munte operatorii din turism se întrec în tot felul de oferte care mai de care mai tentante.

Staţiunile de pe Valea Prahovei s-au transformat într-un adevărat furnicar. Mii de români au ales să-şi petreacă zilele libere la poalele Bucegilor, ei fiind atraşi de aerul curat, priveliştea superbă, dar şi de nenumăratele activităţi ce pot fi practicate aici. Oamenii spun că au preferat să vină la munte în concediu anul acesta şi nu regretă alegerea făcută.  Aventura turiştilor începe chiar din centrul staţiunii Sinaia.
În Parcul Dimitrie Ghica, cei mici sunt aşteptaţi să guste puţină adrenalină şi să se distreze.
Două tiroliene au fost instalate special pentru prichindei, iar instructorii abia mai pot face faţă cererii. Tinerii sunt fascinaţi de cele două instalaţii şi nu-i sperie nici viteza şi nici înălţimea.
„Am venit în Sinaia cu bunicii mei şi imediat m-am urcat pe tiroliană. Nu mai m-am dat până acum, dar îmi place foarte mult şi nu aş mai pleca de aici. Nu îmi este frică de viteză şi este atât de frumos când priveşti lumea de sus”, a spus Mihăiţă Iordache. O coborâre pe tiroliană costă zece lei, însă tinerii au parte şi de reduceri. După trei ture, beneficiază de una gratuită. Toată activitatea se desfăşoară sub stricta supraveghere a profesioniştilor, iar copiii sunt asiguraţi în hamuri şi corzi. „Sunt instalate două tiroliene, una pe deasupra aleei, iar cealaltă, ceva mai lungă, trece peste o terasă. Copiii sunt foarte încântaţi şi bucuroşi. Ei sunt prinşi într-un ham sigur şi au două puncte de prindere, pentru că totul se desfăşoară în condiţii de siguranţă maximă”, a explicat instructorul, Mihai Târea.

Multiple variante pentru iubitorii
de natură
Oferta este bogată şi pentru cei care preferă să admire muntele şi să se plimbe în voie chiar şi în locurile mai greu accesibile.
Un ATV poate fi închiriat cu sume cuprinse între 70 şi 100 de lei, iar o bicicletă cu 60 de lei. Şi după atâta mişcare, corpul simte nevoia să se relaxeze, iar cele mai indicate sunt Centrele Spa, unde clienţii se pot răsfăţa în jacuzzi sau la masaj, iar tariful nu trece de 60 de lei pentru o şedinţă. „Am ales muntele pentru a petrece o săptămână de concediu. Am fost anul trecut la mare, unde toată ziua am stat la plajă, iar altceva nu am făcut. Aşa că, am vorbit cu soţul meu şi ne-am gândit că este mai interesant să venim în această vară pe Valea Prahovei şi ne bucurăm tare mult că am ales această zonă. Ne-am plimbat prin Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal, ne-am relaxat la piscină, am urcat la Babele, am jucat tenis, am vizitat muzeele şi nu ne-am plictisit nici o clipă”, a spus Maria Gavrilescu, din Bucureşti.
Gradul de ocupare la unităţile de cazare a ajuns la 95%, iar rezervările continuă să curgă.
Aşa că, grăbiţi-vă dacă vreţi să prindeţi o ofertă bună la hotelurile de pe Valea Prahovei. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co