Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Tunuri pentru dezvoltarea turismului din Sinaia

tunuri-zapada-sinaia-3Sezonul de iarnă nu a debutat cu prea multă zăpadă, aşa că încasările din turism au avut de suferit. Municipalitatea are de gând să schimbe această situaţie şi să doteze pârtiile de altitudine cu tunuri de zăpadă artificială.

Investiţia ar face ca sezonul de schi să înceapă la sfârşitul lui noiembrie şi să ţină până în primăvară. Pentru a obţine fondurile necesare, administraţia locală a întocmit un proiect în valoare de peste 25 de milioane de lei, ce a fost depus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional pentru Dezvoltarea Durabilă şi Promovarea Turismului. Dacă va avea succes, se va realiza şi infrastructura necesară susţinerii probelor de schi şi snowboard din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013. „De foarte multe ori nu am avut zăpadă, alteori a bătut vântul şi a viscolit-o, iar cea mai bună soluţie sunt tunurile de zăpadă. Le vom folosi în Valea Sorelui, Valea Dorului, Drumul de Vară şi Carp. Sinaia are singurul domeniu schiabil de altitudine şi putem face zăpadă artificială, deoarece avem temperaturi scăzute. Ne dorim să nu mai depindem de vreme, ca până acum”, a declarat primarul staţiunii, Vlad Oprea.

Planuri complexe
15 tunuri de zăpadă urmează să fie achiziţionate pentru pârtiile din Sinaia. Pentru a funcţiona, se va realiza un sistem de colectare a apei, staţii de pompare şi sisteme pentru distribuirea ei. Lucrările nu sunt dificile, spun reprezentanţii administraţiei locale din Sinaia, care abia aşteaptă să obţină banii. „Operatorii de transport pe cablu sunt dispuşi să investească şi mai mult la Sinaia, dacă vom avea zăpadă artificială. Din fericire, avem o sursă de apă  pe munte. În Valea Soarelui există un mini lac de acumulare, care ne va ajuta să înzăpezim pârtiile”,a mai adăugat primarul Vlad Oprea. Consiliul Local din staţiune, va susţine 50% din totalul cheltuielilor eligibile, adică aproximativ 10.333.781, şi va contribui cu 966.847 de lei la cheltuielile neeligibile. Datorită acestui proiect, zona turistică se va dezvolta şi va genera noi locuri de muncă.
În paralel, la Sinaia se pun la punct detaliile pentru realizarea unei instalaţii de transport pe cablu de patru locuri în Valea Soarelui. Este vorba despre un telescaun modern, realizat de o firmă din Austria. Investiţia a obţinut toate aprobările şi fondurile necesare, iar în primăvară, când vremea se va îmbunătăţi, vor demara şi lucrările.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co