Turism

S-a închis drumul spre Cota 1.400

drum-blocatTuriştii care au vrut să ajungă, în week-end, la Cota 1.400 cu maşinile s-au „lovit” de bariera montată de administraţia locală din staţiunea Sinaia.

Decizia de a închide drumul a stârnit zeci de nemulţumiri. Mulţi şoferi au decis să se întoarcă la casele lor sau să meargă la alte pârtii, în timp ce alţii au dat dovadă de mai multă înţelegere şi au urcat pe munte cu instalaţiile pe cablu. Ghinion şi pentru cei care au vrut să ajungă la telegondolă. Din cauza zăpezii de pe carosabil, autoturismele au derapat şi au blocat şoseaua. „Nu mi se pare corect să închidă drumul spre Cota 1400. Vroiam să ajung acolo, iar acum trebuie să mă întorc în oraş. Nu înţeleg de ce nu intervin drumarii. Noi abia am reuşit să urcăm o pantă, din cauza gheţii şi a zăpezii. Multe maşini derapează şi din această cauză îşi pierd demarajul cei din spate şi uite aşa rămânem toţi blocaţi în nămeţi”, a povestit turistul Ionuţ Popa din Buzău.

Economie
Conducerea Primăriei a comunicat că deszăpezirea celor opt kilometri de drum costă cât pentru jumătate de oraş, iar turiştii care nu înţeleg riscurile şi se încăpăţânează să circule pe el o fac pe propria răspundere. În afară de barieră, au fost montate panouri de averizare, iar poliţia comunitarră patrulează periodic în zonă pentru a-i informa pe şoferi că drumul este impracticabil. În aceste condiţii, turiştii pot ajunge la Cota 1.400 cu telecabina sau telegondola, instalaţii ce funcţionează zilnic între orele 8.30 şi 17.00.  A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co