Turism

Trenuri în miniatură, la Sinaia

Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari pasionaţi de miniaturi, vizitarea expoziţiei găzduită în clădirea primei Gări Regale din Sinaia constituie un veritabil prilej de bucurie.

Locomotive, vagoane, maşini, un întreg oraş construit în miniatură îşi aşteaptă vizitatorii. Colecţia are o poveste impresionantă. Ea a aparţinut unui împătimit al miniaturilor, Alberto Drera, al cărui vis a fost să organizeze o expoziţie cu toate aceste machete. A murit înainte să reuşească, dar visul i-a fost îndeplinit de fiica sa Jane Drera, iar tradiţia este dusă acum mai departe de nepoata sa Lauren Drera. Totul este fascinant, pare atât de real… Trenurile circulă, opresc în staţii, trec prin tuneluri, iar în fiecare gară aşteaptă călători. Pe şantiere, oamenii muncesc, maşinile sunt oprite în parcări.  Expoziţia este gândită ca un loc ideal pentru părinţi şi copii şi se bucură de un real succes. Cea care se ocupă de afacerea familiei acum este Lauren Drera. „Bunicul meu avea o pasiune pentru trenuleţe şi a vrut o afacere care să-i atragă pe copii şi ca toată lumea să se simtă bine. Părinţii pot sta aici şi servi o cafea, în timp ce copiii lor se joacă. Avem grupuri de copii de cele mai multe ori. Au venit mulţi turişti din diferite ţări. Am avut studenţi care au venit şi au spus că s-au simţit bine aici”, a spus Lauren Drera.
Inedita colecţie poate fi vizitată în fiecare zi de la ora 10.00 la ora 18.00. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii și de 3 lei pentru grupurile de copii mai mari de zece persoane. C. B.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co