Actualitate

Transport în comun pe bani mulţi

De mult timp, preţurile biletelor pentru transportul în comun pe ruta Gară – Centru – Băneşti, dar nu numai, este foarte mare pentru buzunarul celor care sunt nevoiţi să facă zilnic acest traseu.

Consiliul Local a aprobat o hotărâre importantă: s-a mărit plafonul pensiei maxime pentru care se acordă subvenţii, bilete gratuite, de la 400 la 500 de lei.
„Plafonul de 400 de lei a fost stabilit în 2006, ca fiind pensia maximă pentru care se pot acorda zece bilete gratuite pentru transportul în comun.
Văzând că problemele financiare ale cetăţenilor au crescut, am mărit această sumă la 500 de lei, aşa încât cei care au o singură pensie în familie, sub 500 de lei, şi au peste 70 de ani, pot beneficia de aceste bilete din partea administraţiei locale”, a spus primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Mai mult nu se poate
Dacă, în alte localităţi, toţi pensionarii beneficiază de bilete gratuite, Câmpina nu îşi permite să îi ajute atât de mult, „nu este aşa de bogată”, cum a spus şi primarul.
„Sunt mari preţurile. E o distanţă mică, ar trebui să nu coste atât. Dacă mergem cu un taxi ieşim mai bine”, a spus un câmpinean.
Un bilet de maxi-taxi pe traseul Gară – Centru – Băneşti este, din
7 februarie, în valoare de 2,5 lei. Câmpinenii se aşteaptă şi la alte scumpiri, pentru biletele necesare călătoriei în interiorul oraşului. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co