Actualitate

Transbaiului, un proiect ambiţios

Nu doar Transfăgărăşan şi Transalpina vor fi drumurile cele mai căutate de turişti. În curând, Azuga se va uni cu Buşteni şi Valea Doftanei într-o lucrare ambiţioasă, Transbaiului.

Este vorba despre un drum proiectat să atingă altitudinea maximă pe culmea Baiului, de 1834 de metri. Şoseaua traversează Munţii Baiului de la Nord la Sud, fiind paralelă cu Valea Prahovei. “A fost adoptat un proiect de hotărâre cu privire la asocierea comunei Valea Doftanei şi oraşele Azuga şi Buşteni pentru a realiza obiectivul de investiţii. Este vorba de promovarea turismului montan la nivelul judeţului Prahova. Lungimea totală este de 38 de kilometri, dintre care 19 kilometri sunt pe teritoriul comunei Valea Doftanei. Valoarea aproximativă a acestui proiect este de 30 de milioane de euro”, a declarat primarul comunei Valea Doftanei, Gheorghe Mosor.

Planuri mari
Dezvoltarea proiectului propus va duce la o staţiune montană multifuncţională. Aceasta se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 71 de hectare, din care 20% va fi utilizată pentru amenajarea pârtiilor de schi şi a instalaţiilor de transport pe cablu. “Este normal ca, odată cu dezvoltarea infrastructurii, să apară şi investitorii, pentru una sau două pârtii de schi”, a mai spus primarul Gheorghe Mosor.
Turismul se va dezvolta în această zonă, care îşi păstrează tradiţiile şi oferă iubitorilor de munte peisaje superbe.
Transbaiului se desfăşoară pe trasee existente, drumuri de căruţă, folosite de ciobanii din zonă, iar ramificaţia către Valea Doftanei este parţial pe traseul unui drum construit de Regele Carol I. Ruta de pe culme este astfel proiectată încât pe tot parcursul său să ofere turistului peisajul Văii Prahovei şi al Munţilor Bucegi. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co