Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Trafic de influenţă pe mălai şi curcani

scoala-de-pompieri-boldesti-CHComandantul Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldești, colonelul Ion Ungureanu, este cercetat pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și instigare la mărturie mincinoasă.

Procurorii DNA București l-au reținut, în cursul săptămânii trecute, având dovezi că a oferit protecţie angajaţilor în ascensiunea profesională și a primit, repetat, produse alimentare, precum curcani, găini, brânză, lapte şi mălai, pe care le depozita în frigiderul unităţii. Colonelul Ungureanu a fost prezentat Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au considerat că poate fi cercetat în stare de libertate.
Referatul cu punerea de arestare preventivă conține și declaraţia unuia dintre martorii denunţători din acest dosar, locotenentul Constantin Croitoru, care a declarat în faţa magistraţilor: “În toată această perioadă am constatat că, colonelul Ion Ungureanu, este un tip autoritar şi că în unitate rezistă să-şi facă carieră numai cei agreaţi de el, iar ceilalţi erau marginalizaţi. Umblau zvonuri prin unitate că cei care nu-i ofereau comandantului câte un cadou aveau unele probleme, fiind chiar sancţionaţi. Pentru a nu avea astfel de probleme, în ultimul an, 2009, i-am oferit şi eu comandantului, ducându-mă acasă la el, de circa șase ori, mai multe bunuri. După ce i-am oferit aceste produse nu am mai avut niciun fel de probleme şi atitudinea lui mi s-a părut mai binevoitoare”.

Frigiderul burdușit
Din probe administrate la dosar rezultă că o parte din aceste bunuri alimentare au fost transportate de comandant la unitate, unde avea la dispoziţia sa un congelator din blocul alimentar, aflat în grija martorului Gheorghe Zănogeanu.
Acesta a declarat că de doi-trei ani, colonelul Ion Ungureanu trimitea şoferii care îi deserveau maşina de serviciu, cu diferite pungi ce conţineau produse alimentare – de obicei păsări precum curcani și găini, pentru a le refrigera în congelatorul respectiv. Produsele erau luate ulterior. Unele dintre alimente şi congelatorul în care erau depuse au fost fotografiate, în noiembrie 2009, de echipa de control a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, proba fotografică respectivă fiind depusă la dosar.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co