Actualitate

A omorât-o pentru bijuterii

CriminalUn prahovean din comuna Ciorani a ucis cu premeditare o pensionară din București, pentru a-i fura bijuteriile.

O femeie în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, a fost omorâtă cu sânge rece, chiar în propria locuinţă, de un bărbat pe care, după producerea faptei, polițiștii ploieșteni l-au  prins în zona Oborului din localitate. Agresorul are doar 26 de ani, este originar din comuna Ciorani şi nu se află la prima încălcare flagrantă a legii. În trecut, el a mai fost condamnat pentru furt calificat și a ieșit din închisoare în anul 2005. După ce a fost reținut, acesta le-a povestit anchetatorilor că a mers în apartamentul bătrânei, din cartierul Ştefan cel Mare din Capitală, pentru că amenaja locuinţele vecinilor ei și femeia s-a oferit să-i facă o cafea. Cei doi se cunoșteau deja, deoarece el mai lucrase în zonă și, când în minte i-a încolțit ideea jafului, tânărul a lovit-o în cap cu o veioză, până când a omorât-o.

Avea nevoie de bani
Suspectul a recunoscut fapta și, mai mult decât atât, chiar a afirmat în fața anchetatorilor că totul a fost premeditat şi că a procedat aşa pentru că se gândea că doar în acest mod poate scăpa de nişte datorii pe care le avea de plătit.
După ce a lăsat-o pe femeie într-o baltă de sânge, prahoveanul i-a luat bijuteriile de pe degete şi banii pe care victima îi avea în portofel şi a venit la Ploieşti, unde a amanetat aurul, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, subinspectorul Daniel Radu.
Dacă va fi găsit vinovat pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, prahoveanul riscă să primească o condamnare la închisoare pe viaţă. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co