Actualitate

Tot mai multe închirieri de locuinţe

inchirieriCriza financiară a redus numărul tranzacţiilor imobiliare, însă nu a afectat închirierile de pe Valea Prahovei. Din contră, spun reprezentanţii agenţiilor de profil.

Pentru că piaţa vânzărilor imobiliare traversează o perioadă de blocaj, proprietarii apartamentelor şi garsonierelor din localitățile montane au preferat să ofere spre închiriere spaţiile deținute. Băncile oferă greu credite, foarte multe persoane nu-şi permit în momentul de faţă să cumpere o locuinţă și, în aceste condiții, preferă, la rândul lor, să apeleze la o soluţie provizorie pe termen scurt sau lung. „Segmentul de închirieri a început să meargă din ce în ce mai bine. În acest an, am avut plăcuta surpriză să constatăm că cererea pentru închirieri a crescut, cererea fiind mai mare decât oferta pe care o avem în cadrul agenţiei”, a precizat Mihai Totpal, directorul unei agenţii imobiliare.

O afacere bună
Pe termen lung, închirierea unui imobil poate aduce un profit mai bun decât vânzarea. Cei care sunt interesaţi, trebuie să ştie că preţurile nu au crescut, ba din contră, ele sunt într-o uşoară scădere. Proprietarii nu vor să rămână cu locuinţele goale şi preferă să negocieze tariful. Astfel, în unele cazuri, cei care încheie contracte pentru o perioadă mai mare, au parte de reduceri.
„Preţurile la închirieri au scăzut. La apartamentele de două camere de pe Vlaea Prahovei, preţurile sunt cuprinse între 200 şi 450 de euro pe lună. La garsoniere, chiriile variază între 100 şi 250 de euro pe lună”, a mai adăugat Mihai Totpal. De exemplu, în stațiunea Sinaia, un apartament cu trei camere, ce are o suprafaţă de 50 de metri pătrați, se închiriază utilat şi mobilat, pe termen lung, cu 250 de euro pe lună. Cei care doresc să aibă parte de mai mult spaţiu, dar şi de lux, se pot orienta către cartierele rezidenţiale. În Buşteni, o vilă cu living, bucătărie, trei dormitoare şi două băi, costă 500 de euro pe lună.
Atenţie, însă, pentru că utilităţile se plătesc separat de chirie. Aşadar, închirierea este o strategie la care apelează tot mai mulţi proprietari de pe Valea Prahovei, pe timp de criză.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co