Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Parcul Dimitrie Ghica – Un popas ideal pentru turişti

amenajari-in-parcul-dimitrie-ghica-3Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia rămâne unul dintre principalele  puncte de atracţie ale staţiunii. Administraţia locală l-a înfrumuseţat pentru ca turiştii să petreacă aici momentele de relaxare, atunci când ajung la poalele Bucegilor.

Parcul din centrul staţiunii este deja un loc obişnuit pentru turiştii care ajung frecvent pe Valea Prahovei, dar şi al localnicilor, datorită frumuseţii lui şi a mobilierului impresionant. Pentru a-i reda strălucirea de odinioară, angajaţii Serviciului de Administrare Orăşenească au lucrat intens în ultimele săptămâni.
„Este un loc în care vin foarte multe persoane din România, dar şi sinăieni de toate vârstele, atât copii, cât şi persoane de vârsta a treia. De asemenea, când se încheie programul de lucru, lumea poposeşte aici pentru a se recreea. Cred că este un simbol pentru oraş şi este foarte important pentru noi toţi. Tocmai de aceea, anul acesta, cu investiţii minime, am reuşit să-l înfrumuseţăm”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea. S-au toaletat toţi copacii, au fost scoase rădăcinile uscate au fost reparate băncile degradate, s-au plantat gazon, flori şi arbuşti.

Istorie şi relaxare
Sute de persoane ajung zilnic în zonă pentru a admira frumuseţea peisajului. „Nu am mai venit de trei ani în Sinaia, iar acum sunt în concediu la munte. Cum am ajuns aici, am şi venit în parc, deoarece este o frumuseţe. În puţine oraşe din ţară ai ocazia să vezi un asemenea loc atât de frumos şi bine îngrijit”, a spus Maria Staicu. Parcul Dimitrie Ghica a fost înfiinţat în anul 1881, după planurile unui arhitect elveţian şi ascunde câteva „secrete” care merită vizitate.
Aici, se află banca ce a fost construită în 1905 de Carol I, iar aleile adăpostesc busturi ale marilor personalităţi româneşti, precum Mihai Eminescu, Dimitrie Ghica, Ion Creangă şi Nicolae Bălcescu. O dată cu revigorarea zonei, cetăţenii sunt atenţionaţi că nu trebuie să distrugă florile, spaţiul verde sau mobilierul stradal. Poliţia Comunitară va patrula pe toate aleile, iar cei prinşi că încalcă regulile, vor fi sancţionaţi. Amenajările din parcul Dimitrie Ghica fac parte dintr-o amplă campanie de înfrumuseţare a oraşului Sinaia.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co