Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Toamna se numără bobocii, primăvara doar se înscriu

inscrieri-clasa-I-1Cu toate că abia săptămâna trecută s-a dat startul oficial la înscrierea elevilor pentru clasa I, la școlile generale din județ, în Sinaia și Câmpina, multe unități de învățământ aveau deja listele pregătite, încă de la sfârșitul anului trecut, părinții fiind nerăbdători să le asigure odraslelor un loc.

Începutul lunii martie înseamnă prezentarea ofertei educaţionale pentru clasa I şi începerea înscrierilor pentru anul şcolar 2010 – 2011. La şcoala Principesa Maria din Sinaia, dosarele au fost depuse chiar şi cu câteva luni înainte, semn că părinţii au vrut să fie siguri că micuţii au locul asigurat în unitatea de învăţământ. „La şcoala noastră, înscrierile au început de câteva luni. Ne bucurăm că au venit foarte mulţi părinţi, deoarece aici copiii au parte de anumite oportunităţi. Condiţiile de lucru sunt excelente, sălile de clasă au fost renovate, cadre didactice au toate gradul I şi deţinem material didactic suficient. De-a lungul timpului, am arătat că ne implicăm pentru buna educaţie a acestor copii. Înscrierile se desfăşoară
până în luna septembrie a acestui an”, a precizat institutorul Florica Bucur.
La Principesa Maria din Sinaia, opţional, elevii beneficiază după ore de un program special. Părinţii ocupaţi pot alege să-şi lase copiii la şcoală şi după încheierea programului. Tot învăţătorii se ocupă de ei după-amiaza, au grijă ca micuţii să-şi efectueze temele, să dobândească noi cunoştine şi să participe la o serie de concursuri de cultură generală. Tot în cadrul programului, elevii pot lua şi masa de prânz. Şi pentru că o minte sănătoasă trebuie să stea într-un corp sănătos, copii  pot practica diverse sporturi, printre care schi, karate sau înot. „Avem o ofertă atractivă pentru copii: programul school after school, ore de sport, şah, schi, înot, sală de fitness, unde ei pot intra oricând şi îşi pot modela corpul. De asemenea, colectivul cadrelor didactice este foarte bun. Părinţii au fost mereu mulţumiţi de felul în care pregătim elevii şi tocmai de aceea şi anul acesta vom avea elevi suficienţi pentru cele două clase a I-a”, a specificat învăţătoare Viorica Brânzea. Actele necesare pentru înscrierea copiilor în clasa I sunt: cerere întocmită de unul dintre părinţi, copie după certificatul de naştere al copilului, copii după cărţile de identitate ale părinţilor şi dosarul medical al micuţului.

Înscrieri, pe terminate
Și în Câmpina, mulți părinţi au solicitat din timp înscrierile, astfel încât acestea au început încă din luna decembrie. SC-CENTRALA„Prin faptul că eram presaţi de către părinţi, am zis să le facem mai devreme şi le-am început din decembrie, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie. În momentul de faţă, putem spune că suntem chiar la final. Din cele trei clase aprobate de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, avem 74 de elevi înscrişi, deci mai aşteptăm ultimul elev”, a declarat directorul Şcolii Centrale din Câmpina, Nicolae Necula.
O condiţie esenţială pentru ca un copil să meargă la o anumită şcoală, este aceea ca el să locuiască în apropierea istituției, sau părinţii să facă dovada că pot asigura transportul, în siguranţă, pană la respectiva unitate de învăţământ.
Bobocii vor începe școala la toamnă, în clase de maxim 25 de elevi. Până în luna mai, săptămânal, unităţile de învăţământ urmează să afişeze situaţia înscrierilor. Adelina ANEI; Diana ROMAN

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co