Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Rămân fără salarii?

„O situaţie unicat”… așa a caracterizat Dan Bujor, liderul sindical FSLI Prahova, faptul că personalul didactic şi cel nedidactic, din Câmpina, şi alte localităţi, s-ar putea să nu primească salariile pe luna martie. Cauza? Guvernanţii, atunci când au făcut calculele pentru buget, nu s-au gândit şi la această categorie de persoane, lucru care a dus la un deficit de 33%.
Aşa că reprezentanţii profesorilor au mers cu jalba în proţap la administraţia locală câmpineană. „Atunci când a fost proiectat și aprobat bugetul pentru învățământ, Ministerul Finanțelor a făcut un calcul foarte sec: aveți atâția elevi, înmulțim costul per elev, apoi împărțim la totalul cadrelor didactice, totalul persoanelor din învățământ, și ne dă un buget”, a declarat lider sindical FSLI, Dan Bujor.
Cei care lucrează în învăţământ nu vor să primească banii în tranşe. Fiecare are câte o rată pe la bănci, au facturi de plătit. Aşa că au venit cu o idee: până când se va pune problema unei rectificări de buget, să fie alocate sume din trimestrul III, pentru trimestrul I. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co