Actualitate

Toamna incepe la Ploiesti cu 3 zile de proiectii in aer liber in cadrul Caravanei TIFF

Caravana Filmelor TIFF se oprește la Ploiești, în perioada 14 – 16 septembrie,  pentru un sfârșit de săptămână cu filme premiate și apreciate de publicul de pretutindeni.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, le oferă cinefililor prahoveni șansa de a urmări proiecții în aer liber, pe Esplanada Palatului Culturii, în fiecare seară de la ora 21:00. Intrarea este liberă pentru toate filmele din program.

Sfârșitul de săptămână se deschide cu controversatul Foxtrot, un ,,studiu temerar despre durere și ce înseamnă să pierzi pe cineva apropiat’’ (Los Angeles Times). Povestea multi-premiată inspirată de conflictul israeliano-palestinian, care a deschis ce-a de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, invită la introspecție și transformă un subiect foarte sensibil pe plan local într-o puternică metaforă universală despre război.

Cea de-a doua seară de proiecții aduce pe ecranul Caravanei România Neîmblânzită (în regia lui Tom Barton Humphreys), un documentar care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg.

În ultima seară ploieștenii sunt așteptați la Aniversarea, a șaptea producție regizată de Dan Chișu, a cărei premieră mondială a avut loc chiar la TIFF. Cu o distribuție impresionantă – Răzvan Vasilescu, Gheorghe Ifrim, Constantin Cojocaru, Mihai Constantin, Emilia Dobrin, Emanuel Pârvu și Coca Bloos – este ultimul film în care joacă regretatul Mircea Albulescu.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co