Actualitate

Tinerii şi veteranii, la un loc

jandarmi-1Centrul de Perfecţionare a Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică al Jandarmeriei din Câmpina a avut, pe 30 martie, motiv de sărbătoare.

Angajați tineri şi veterani s-au adunat cu ocazia aniversării înfiinţării acestei unităţi, al cărei scop a fost, de-a lungul timpului, de a pregăti personalul militar pentru transmisiuni.
A fost şi un prilej pentru ca persoanele trecute în rezervă să-şi amintească de vremurile de acum 30 – 40 de ani.
„Este un prilej deosebit de a ne revedea, măcar o dată la un an, cu cei care am desfăşurat o activitate îndelungată, şi cu cei pe care i-am lăsat în urma noastră pentru a continua tradiţiile şi activitatea acestei unităţi”, a declarat colonelul în rezervă Viorel Bociu.
În cadrul filmului care a fost prezentat la manifestare s-a vorbit şi despre cei care ar fi putut să devină veterani, dar au avut neșansa de a fi prezenți, în decembrie 1989, la Otopeni. „Nu se pune problema, nu s-a pus niciodată! Nu avem cum să-i uităm! Niciodată nu se va întâmpla aşa ceva…, nu avem cum să uităm ce s-a întâmplat în decembrie, la Otopeni”, a declarat colonelul Ion Grecu.
Unitatea de jandarmi s-a construit între anii 1935 – 1936, unde a funcţionat Regimentul 1 Infanterie Uşoară „Principele Carol”. Acum este un centru de perfecţionare și jandarmii câmpineni au de gând să ducă istoria mai departe. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co