Actualitate

Ţigări de contrabandă

Ideea afacerilor cu ţigări de contrabandă i s-a părut a fi una perfectă, unui ploieştean pus pe căpătuială rapidă. Poliţiştii l-au prins şi i-au făcut doar penal.

Pentru că afacerea mergea strună, bărbatul cercetat de oamenii legii şi-a amenajat chiar un depozit în apropierea Ploieştiului, unde ţinea ţigaretele aduse din Republica Moldova. Poliţiştii au descins în forţă în spaţiul respetiv. “În interiorul depozitului, poliţiştii au găsit aproximativ 320.000 de ţigarete care prezentau timbru fiscal din Republica Moldova. Totodată, a mai fost stabilit faptul că în cursul zilei precedente suspectul comercializase aproape 100.000 de ţigarete către doi bărbaţi, unul din Ploieşti şi unul din Băicoi.
Toate ţigaretele au fost recuperate şi ridicate în vederea confiscării”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.

Dosare penale
Două autoturisme, aproximativ 420.000 de ţigarete şi suma de 15.000 de lei au fost indisponibilizate de la bărbatul suspectat de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Totodată, sunt efectuate cercetări în stare de libertate, sub aspectul aceloraşi infracţiuni, şi faţă de cei doi bărbaţi care cumpăraseră cele aproximativ 100.000 de ţigarete. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co