Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Tensiunile dintre Iohannis si Dancila premier se lasa cu plangeri penale

Partidul Național Liberal a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, în contextul vizitei întreprinse de cei doi în Israel și al deciziilor luate de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte, acestea sunt acuzaţiile aduse de liberali în plângerea făcută la parchet.

Este cunoscut faptul că președintele Klaus Iohannis provine din rândurile PNL, condus acum de Orban, iar faptul că șeful statului i-a solicitat de mai multe ori, în decurs de aproape o lună, premierului să demisioneze arată că liderul de la Cotroceni nu este străin de inițiativa liberală.

De altfel, președintele Iohannis, aflat în vizită la Sofia, i-a cerut încă o dată, joi, premierului Viorica Dăncilă să-și depună demisia din fruntea Guvernului. El criticat din nou și deplasarea efectuată în Israel de șefa Executivului și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, afirmând că, „fără să se consulte cu mine, fără să se consulte măcar cu specialişti pe politică externă, s-au găsit vorbind despre mutarea ambasadei. Aşa ceva nu se face, pur şi simplu nu se face, nu că nu ar fi frumos, nu că nu ar denota o educaţie selectă. Nu! Astfel de abordări dăunează grav României”.

Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea au efectuat la sfârșitul lunii trecute, o vizită oficială în Israel, la invitaţia prim-ministrului Benjamin Netanyahu, în contextul în care, cu o săptămână în urmă, Guvernul adoptase un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co