Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Târgul de bunătăţi

Sinăienii şi turiştii care apreciază bucatele tradiţionale de Crăciun, dar nu au timp să le prepare, pot să le cumpere de la Târgul de Bunătăţi, care are loc în staţiune între 20 şi 22 decembrie.
Fiind o ediţie specială, la loc de cinste sunt toba, caltaboşul, lebărul, şunculiţa fiartă în saramură, cârnaţii de porc, jumările şi şoriciul, dar nu vor lipsi nici brânzeturile din lapte de oaie, vacă sau capră.
Carnea şi preparatele din carne de porc vor fi asezonate cu murături de la Bucşani şi Rotbav, dar şi cu palincă sălăjeană şi bihoreană sau un vin de Valea Călugărească. Meniul de Crăciun va fi completat cu pâinea pe vatră de la Rupea, cozonacii din Baia Mare şi Rotbav, dar şi cu figurinele din turtă dulce proaspătă.
Cei care ţin post, vor găsi la Sinaia zacuscă de ghebe, vinete, magiunuri şi dulceţuri naturale, prăjituri de post, prune uscate, măsline dar şi paté de anghinare.
„Aceasta ediţie specială din Ajunul Crăciunului vine să completeze atmosfera de sărbătoare de la  Sinaia. Cu siguranţă, gospodinele vor fi bucuroase să aleagă produsele tradiţionale româneşti pentru mesele de sărbători, iar turiştii vor fi încântaţi să le deguste”, a declarat primarul Vlad Oprea. C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co