Actualitate

Piaţa de Crăciun

Sărbătorile se apropie cu repeziciune. Cum cere tradiţia, nu numai masa de sărbători trebuie să fie bogată, ci şi casa trebuie să fie frumos decorată. Atmosfera de poveste nu ar fi completă dacă beteala şi globurile nu ar fi alese cu atenţie şi instalaţia nu ar lumina pomul de iarnă.

De la an la an, comercianţii din Câmpina au oferte mai bogate, cu globuri deosebite şi Moşi Crăciuni. Preţurile sunt variate, de la 2 sau 3 lei ornamentele simple şi globurile tradiţionale, până la 15-20 de lei modelele noi de decoraţiuni, fie ele fundiţe, globuri, clopoţei sau figurine. „Sunt şi noutăţi: brăduţi, bomboane, avem marfă nouă… Merge vânzarea, dar nu aşa cum ne-am dori. Beteala se vinde cel mai bine. Poate, spre sfârşitul săptămânii, vom avea mai mulţi cumpărători”, a spus un comerciant. Vânzările nu sunt foarte bune, pentru că… se simte, şi anul acesta, criza… „Caut ceva pentru Crăciun, dar… dacă ar fi pensia mai mare… de unde să cumpăr câte ceva la nepoţi, la copii?!”, a spus un alt câmpinean.
Cine stă mai bine cu bugetul are de unde să aleagă. Ornamente de toate culorile şi mărimile sunt scoase la vânzare în Parcul de la Ceas, dar şi în magazinele din Câmpina. Casa toată trebuie să fie aranjată şi pentru asta găsiţi frumos create suporturi de lumânări, îngeraşi, steluţe şi elemente decorative din diferite materiale, pe gustul fiecăruia.

Brazii aşteaptă să fie cumpăraţi
Nu e Crăciun fără un brad care să miroasă în locuinţa fiecăruia. Indiferent de spaţiul pe care îl aveţi, de banii din buzunar sau de preferinţele legate de aspect, puteţi să cumpăraţi un pom de iarnă care să vă facă sărbătorile mai frumoase. „Bradul este de la 50 de lei în sus. Vânzarea merge, chiar dacă mulţi n-au bani. Am lăsat preţul şi la 40, chiar 30 de lei. N-au oamenii cu ce să cumpere mâncare, d’apoi brazi. Asta este…”, a spus un comerciant.
Dacă sunteţi buni negociatori, puteţi să cădeţi de acord cu vânzătorii pentru un brad de Crăciun aşa cum l-aţi visat, pe care să vi-l şi permiteţi. „Bradul are farmecul lui, dar molidul, pentru casă, este mai bogat. Preţurile sunt cam mari”, a povestit un cumpărător.

Brazi în ghiveci
Dacă ţineţi la natură şi vreţi ca bradul dumneavoastră împodobit să crească în ghiveci, aveţi şi această posibilitate. Chiar dacă are un preţ puţin mai mare, economiile se vor simţi în anii următori.
„Brazii sunt din pepinieră, de la Vălenii de Munte. Sunt scoşi cu pământul lor, plantaţi în ghiveci şi daţi la vânzare. Un astfel de brad costă 80 de lei şi oamenii sunt interesaţi să cumpere şi un asemenea pom”, a explicat un alt comerciant. Momentan, se testează piaţa şi cumpărăturile se vor face mai mult spre sfârşitul săptămânii, cu câteva zile înainte de Crăciun.
Ca în fiecare an, se caută mai mult brazii naturali, pentru că mirosul de cetină completează foarte bine atmosfera de sărbătoare.
Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co