Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Târg de Cercetare Silvică la Posada

Eveniment cu tradiţie la Muzeul Cinegetic de la Posada. Ca şi în anii trecuţi, Regia Naţională a Pădurilor a organizat Târgul de Cercetare Ştiinţifică Silvică.

La dezbaterile de la Posada, au fost prezenţi reprezentanţii tuturor unităţilor teritoriale din România, care au aflat mai multe amănunte despre studiile efectuate pentru soluţionarea mai multor probleme de interes general şi local identificate de ROMSILVA. „Este o bucurie şi o onoare pentru noi să putem găzdui cea de-a III-a ediţie a acestui târg, care este una dintre preocupările noastre. Noi administrăm o suprafaţă de aproximativ 100.000 de hectare proprietate publică a statului şi 23.000 de hectare aparţinând persoanelor fizice şi juridice. Am avut o cifră de afaceri de 300 de miliarde lei vechi şi un profit de 25 de miliarde lei vechi. Acest eveniment este foarte util, pentru că el generează un anumit feedback între cercetare şi producţie, un feedback de care producţia are mare nevoie. Consider că, pe viitor, ar fi bine să cooptăm în cadrul Târgului de Cercetare şi Progresul Silvic. Este una din instituţiile care ne-ar putea ajuta foarte mult în domeniu”, a precizat directorul Direcţiei Silvice Prahova, Cosmin Birjaru.

Şi silvicultorii simt criza
Cei peste o sută de participanţi au avut misiunea de a selecta cele mai bune oferte pentru fundamentarea programului de cercetare pentru anul 2011.
Aşa cum era de aşteptat, criza financiară a afectat şi domeniul silvic. Organizatorii acestui târg spun că sumele alocate pentru cercetarea ştiinţifică sunt mai mici faţă de alţi ani şi tocmai de aceea se vor tria temele propuse spre aplicare.
Activitatea de cercetare silvică reprezintă, atât sub aspectul temelor propuse, cât şi al urmăririi implementării lor, o prioritate pentru Regia Naţională a Pădurilor. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co