Actualitate

Tâlhărie în Valea Doftanei

Acesta a fost începutul!

Grabbed-Frame-5Supăraţi că nu au găsit mare lucru de furat, tâlharii le-au dat foc victimelor lor. Acesta este deznodământul unei povesti care a îngrozit o comună întreagă. Duminică noaptea, doi bărbaţi cu cagule pe feţe au intrat în locuinţa unei familii din Trăisteni, comuna Valea Doftanei, pentru a fura. Iniţial, victimele au declarat la politie că, după ce hoţii le-au luat o mica sumă de bani şi câteva bijuterii, le-au dat foc. Acum, probabil sub ameninţare, cei doi, un bărbat şi o femeie, nu vor ca tâlhăria căreia i-au picat victime să fie mediatizată. Victimele nu au vrut să vorbească despre incident cu presa, dar de la Spitalul din Câmpina am aflat că ele se află în afara oricărui pericol.
Dr. Călin Tiu, manager interimar Spitalul Municipal Câmpina: „Pacienţii s-au prezentat în gardă. în urma unor traumatisme care nu prezintă, însă, o situaţie de gravitate. Pacienţii sunt, medical vorbind, în afara unor pericole imediate sau vitale.” Despre acest caz au auzit şi pacienţii din spital: „Erau bandajaţi la cap. Am auzit că soţia era arsă.”
Familia tâlhărită are o casă de vacanţă în Trăisteni şi vine acolo numai pe timp de vară. În restul anului, cei doi locuiesc în Australia, ţara de origine a bărbatului. Deşi îi cunosc foarte puţin, vecinii auziseră de evenimentul de duminică noaptea şi acum stau cu frică, pentru că, spun ei, aşa ceva nu s-a mai întâmplat în comună: „Mi se pare ceva anormal pentru zona asta. Nu s-a mai întâmplat!” „Umblu cu furca de frică, că dacă am auzit că… Mă şi violează, mă şi omoară, mă şi taie… Aici ne putrezesc oasele. Noi nu avem nici copii.”
Poliţiştii s-au mişcat bine şi, prin mijloace specifice, la trei zile după jaf, tâlharii au fost prinşi. Comisar Şef Venera Nedelcu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: „Confirmăm existenţa unei fapte de tâlhărie comisă în seara de 23 de august pe raza localităţii Valea Doftanei şi, întrucât victimele nu şi-au dat acordul cu privire la mediatizarea cazului în care Poliţia are în desfăşurare activităţi specifice pentru identificarea autorilor, în momentul de faţă nu vă putem prezenta alte detalii.”
Din informaţiile pe care le deţinem, este vorba despre doi bărbaţi, unul din comuna Măgureni, Prahova, şi unul din Medgidia. Ei riscă acum să stea după gratii mulţi ani. (R.E.)

Acesta a fost finalul!

Grabbed-Frame-2Doi bărbaţi, cu fesuri pe cap, fesuri care aveau orificii în dreptul ochilor. Doi bărbaţi care au intrat într-o casă de vacanţă dintr-o zonă izolată a comunei Valea Doftanei. Ea din comună, el din Australia. Căsătoriţi. Veniţi, pesemne, în vacanţă. S-au trezit cu cei doi cagulaţi peste ei! Bărbatul a „primit” trei răngi în cap. Femeia le-a dat tâlharilor 2.500.000 milioane de lei vechi, tâlhari care au mai luat şi o casetă de bijuterii. Apoi, se pare, a avut loc o luptă, între australian şi cei doi tâlhari. Victima a reuşit să-i smulgă unuia dintre agresori cagula de pe cap. Apoi a urmat un moment extrem de dificil. Unul dintre tâlhari a aruncat cu un lichid inflamabil pe cei doi proprietari, dar nu a mai apucat să le dea foc. Au fugit. Apoi au mai spart şi alte locuinţe. Dimineaţa, pe la ora 6, au fost văzuţi căutând un mijloc de locomoţie. Trebuiau să plece pentru a veni înapoi, cu ideea de a „colecta” ceea ce adunaseră de prin casele sparte. Numai că, între timp, poliţiştii erau deja pe fir. Unele bunuri erau deja „însemnate”. Apoi totul a mers ca la „carte”. Găsiţi, prinşi, reţinuţi şi arestaţi! Comisar Gheorghe Vlăsceanu: „În zonă au fost efectuate pânde, scotociri, au avut loc investigaţii. Am ajuns pe la toate stânele din apropierea comunei Valea Doftanei. Au fost verificate toate exploatările forestiere, au fost fotografiaţi şi amprentaţi tot lucrătorii din zonă. Apoi au fost luate la puricat localităţile din jur. În final, în baza unor date, am dat peste unul dintre autori. Am efectuat o percheziţie la locuinţa acestuia şi am găsit o parte dintre bunuri. Unele dintre bunuri erau marcate cu praf fluorescent. Apoi am dat şi de cel de al doilea infractor. Putem menţiona că sunt recidivişti. Au mai fost arestaţi. Unul este din Măgureni, iar cel de-al doilea din Medgidia.”
S-a creat panică în zonă! Lucrul acesta este clar! Dar s-a rezolvat! Şi poliţiştii au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că zona în care acţionează ei, va fi liniştită şi de acum încolo. Aşa să fie! Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co