Actualitate

Barbati acuzati de inselaciuni prin metoda “șmen”, prinsi de politisti pe DN 1

Polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, în timp de efectuau serviciul de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier pe D.N.1, în localitatea Bărcănești, au oprit pentru control un autovehicul care circula din direcția Ploiești către București, despre ai cărei ocupanți existau indicii că ar fi săvârșit mai multe înșelăciuni, prin metoda șmen.

Au identificat conducătorul auto, precum și pasagerul, ambii din municipiul București, iar în urma controlului efectuat asupra acestora au fost găsite mai multe bancnote de 500, 100, 50, 10 și 5 lei.

Cei doi bănuiți au fost preluați de polițiști din cadrul Secției nr. 2 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor. În urma probatoriului administrat, față de aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore pentru săvârșirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată, respectiv complicitate la înșelăciune în formă continuată.

Metoda “șmen” constă în faptul că autorul solicită schimbarea unor bancnote cu valoare mare în bancnote cu valoare mai mică, sau cumpără un produs de valoare mică, după care se răzgândeşte, primeşte banii înapoi, dar înapoiază doar o parte din banii primiţi prima oară.

Autorii sunt bărbați, prezentabili, care nu creează suspiciuni, iar victimele fac parte din populaţia tânără, având vârste cuprinse între 23-48 ani, lucrători comerciali.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co